Skälen för en hostande motor

Förbränningsmotorer är komplexa maskiner som kan misslyckas i ett antal olika sätt, som alla som någonsin haft en bil eller annan liten motor bryta ner kan intyga. Felsökning en modern motor med all sin tekniska komplexitet är ibland utmanande, men en motor som hostar eller fräser sannolikt lider av ett relativt vanligt problem. Urladdat batteri

Ett urladdat batteri är en av de vanligaste orsakerna till en motor som hostar före eller istället för att starta. Ett batteri urladdas på grund av en längre period av sysslolöshet, eller när en förare slutar på en eller flera tillbehör som drar ström från batteriet, såsom strålkastare eller innerbelysning. Ett urladdat batteri kan inte ha tillräckligt med kraft för att vrida starter och starta motorn, med misslyckade försök som orsakar hosta ljudet. Dim instrumentpanelen lyser är ett symptom på ett urladdat batteri.
Dött batteri

Ett dött batteri är en mer allvarlig form av ett urladdat batteri. Det kan inträffa när batteriet laddas, men fortsätter att rinna efter att ha nått en farligt låg nivå. Om detta är fallet, försöker att starta bilen resulterar i en låg, tyst klicka-liknande hosta under huven. Instrumentpanelen lamporna tänds inte alls och en flygande start eller ett nytt batteri installerat löser problemet.
Bad Fuel

använder fel typ av bränsle i en motor kan resultera i en kort anfall av hosta. Vanligtvis kommer en motor starta för ett ögonblick, sedan spotta och hosta tills den dör. Upprepade försök att starta motorn kan orsaka mer hosta, men så småningom bör ha någon effekt på motorn. Om fel typ av bränsle som används, såsom diesel i en bensinmotor, är fix en komplicerad som innebär spolning av motorn och bränsletanken.
Bad Tändstift

En motor behöver sin tändstift för att producera rätt storlek gnista i samma ögonblick för att löpa smidigt. Felaktiga tändstift, såsom de som utsätts för bränsle eller som bryter ner med tiden, kan vara orsaken till en motor som körs, men hostar eller fräser på tillfälle. Detta problem har en ganska enkel lösning för att ersätta tändstiften, vilket bör återställa motorn till normal funktion.
Fuel Översvämning

Små motorer med förgasare är särskilt känsliga för bränsle översvämningar, eftersom de saknar den mekanism bränsleinsprutning som förhindrar alltför mycket bränsle kommer in i cylindrarna. Om en motor blir översvämmade, kan den hosta vid start tills överflödigt bränsle bränns upp. En allvarligt översvämmade Motorn startar inte alls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65275.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.