Felsökning av luftkonditionering i en Kia Spectra

Ibland luftkonditionering problem i bil kan vara en enkel fix, även för dem av oss som vet nästan ingenting om bilar. Innan en kostsam och tidskrävande resa till en mekaniker, prova att felsöka problemet själv. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

starta bilen och slå på luftkonditioneringen. Låt motorn gå några minuter så att luften kan kyla. Kontrollera att du har rätt knappar valt. Denna enkla steg kan avslöja roten till problemet.
2

se om problemet är så enkelt som en trasig säkring. Om temperaturen reglagen på instrumentbrädan verkar fungera korrekt, men har ingen effekt på luften, då detta sannolikt problemet. Hitta det inre säkringscentralen i en Kia Spectra på förarsidan. Det ligger nära golvet. Avlägsna sparka styrelsen att få till det.
3

Kontrollera kontrollpanelen nästa i din Kia Spectra. Om luftkonditioneringen kontrollerna inte fungerar alls, då manöverpanelen är sannolikt att skylla. Avlägsna trimplatta omger panelen center instrumentet. Drag av de elektriska kontaktdonen och ta bort manöverpanelen.
4

Lyssna efter den fläktmotorn medan motorn är igång. Ljudet bör öka när lufttrycket slås till hög. Ta fläktmotorn genom att först dra den negativa batterianslutningen.
5

Hitta fläktmotorn i din Kia Spectra direkt framför handskfacket. Du bör kunna komma till fläktmotorn utan att ta bort handskfacket. Skruva loss de fyra skruvarna som håller motorn på plats och dra den nedåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63792.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.