Vilka är orsakerna till Vibration på lastbilar?

Det är inte ovanligt att äldre modell fordon att vibrera på olika sätt under körning, märkbara vibrationer i nyare modell fordon brukar vara ett tecken på ett större problem. Vibrationer i din lastbil kan vara svåra att diagnostisera eftersom det finns en mängd olika saker som kan orsaka dem att inträffa, inbegripet yttre faktorer, t.ex. dåliga vägar. Men när du är säker på att det är din bil vibrerar och att vibrationerna är strängare än de små vibrationerna ofta orsakas av en motor som är igång, leta efter flera vanliga problem. Däck

En mängd olika däck problem kan orsaka en bil att vibrera. Däck med ojämnt slitna slitbanan är en av de vanligaste syndarna av en vibration. Vibrationerna orsakas av den varierande slitbanan som kommer i kontakt med vägen samtidigt, skapar en ojämn åktur. Alignment problem eller radialdäck där stålband inuti däcket separerar eller annat sätt inte också kan orsaka en märkbar vibration. Ur balans däck också kan orsaka en vibration.
Bromsar

Problem med bromssystem kan orsaka din lastbil att vibrera samtidigt stoppa. Skevt broms rotorer är den vanligaste orsaken till broms vibrationer. Förutom en vibration, kan skeva rotorer orsaka dina bromsok inte släppa helt och leda till ojämn bromsbeläggens slitage som gör att dina bromsbelägg att behöva bytas ut tidigare än de borde.

Väghållning Problem

problem i bilens fjädring kan orsaka att lastbilen att vibrera. Trasiga eller svaga stötar, dragstänger, hjullager och andra komponenter kommer att göra din lastbilens vikt distribuera ojämnt och orsaka en vibration. Vibrationsproblem kommer vanligen orsakas av fjädringen i lastbilens front snarare än den bakre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66767.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.