Felsökning av en 1978 Ford F-250 Pickup

Den 1978 Ford F-250 är en fyrhjulsdriven lastbil. Fordonet har tillverkats som ett enda cab och som en förlängd hytt med andra raden bänk sittplatser. Det var bara tillverkas i en lång säng version. Den halningskapacitet gjort det ett populärt arbete fordon och fyrhjulsdrift är också effektiv för off-road körning. Felsöka problem med fordonet kräver att användaren att lyssna och känna för ändringar i normal drift. Saker du behöver
Stålborste
voltmeter
Hammer
Förgasare renare
skiftnyckeln
Visa fler instruktioner
1

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrida om nyckeln utan att starta bilen. Testa takbelysning och strålkastare för makten. Om fordonet inte har makt, kontrollera batteriets anslutningar för korrosion. Använd en stålborste för att rengöra anslutningarna och använd en voltmeter för att testa batteriet om makten. Hoppa batteriet med kablar och byta ut batteriet om det inte kommer att hålla laddningen.
2

Försök att starta fordonet. Lyssna på alla ljud som kommer från under fordonet. Om ett klickande ljud är närvarande och motorn slås inte är startmotorn det antagligen. Leta starter genom att klättra under fordonet. Leta reda på cylindern mot den bakre delen av motorn och träffade starter med en hammare. Om fordonet lyckade starter, måste startmotorn bytas.
3

Försök att starta fordonet. Om motorn roterar men startar inte, kräver förgasaren uppmärksamhet eller tändstiften är smutsiga. Spray förgasaren renare direkt in i förgasaren och försök starta. Om fordonet startar, kan förgasaren kräva ytterligare justeringar eller en fullständig ombyggnad.
4

Kör fordonet på en jämn yta och känsla för oegentligheter. Om fordonet drar hårt åt ena sidan kan det ha fastnat i fyrhjulsdrift. Stanna och flytta in och ut ur fyra hjul flera gånger sedan testa igen. Var uppmärksam på växlingen liksom. Svårt växling: överföring måste servas omedelbart.
5

Lyssna för gnisslande ljud samtidigt göra skarpa svängar och samtidigt köra luftkonditioneringen. Använd en skiftnyckel för att dra åt svångremmen och testa bilen. Lyssna också för slipning och uppmärksamma bromspedalen för tungt pulserande. Slipning och pulsningsorganet bromsbeläggen är slitna och måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67676.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.