Min Sportage startar inte

Den Sportage är en midsize sport-utility fordon som tillverkas och säljs av Kia Motors America, en gren av Kia Motors Corporation, som är baserat i Sydkorea. Den Sportage ibland kan behöva felsökning som, precis som alla fordon, det finns tillfällen när det inte kan starta. I dessa fall, prova några enkla kontroller innan du ringer en professionell mekaniker. Instruktioner
1

Kontrollera så att rattstången inte är låst. Med rattstången låst, kommer nyckeln vrid inte på tändningen. Vrid det vänstra ratten och höger tills du hör ett klick för att indikera att den är i rätt läge, och sedan försöker starta motorn.
2

Lägg en gallon bränsle till din Sportage för att vara säker att det finns tillräckligt med bränsle för motorn att starta. Utan tillräckligt med bränsle får motorn spotta eller stängas av helt och kommer inte att starta. Efter tillsats av bränsle, försök att starta motorn.
3

Kontrollera vätskenivåer i din Sportage. Se instruktionsboken för placeringen av mätsticka för olja och transmissionsolja, och kolla kylvätskebehållaren. Se till att var och en är full eller fylld mellan de lägsta och högsta linjer. Utan rätt vätskenivåer, kan motorn skadas och kan inte starta.
4

Lyssna efter ljud som motorn vänds. Den Sportage kan göra vissa ljud som kommer att ange orsaken till att det inte börjar ordentligt. Om du inte hör något ljud när du vrider på nyckeln, kunde tändningslåset vara trasig. Om du hör att klicka, är startmotorn sannolikt problemet. Om motorn startar och sedan fräser ut eller stängs av omedelbart, kunde bränslepumpen, bränslefiltret eller bränsleledningen vara felaktig.
5

Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till "Tillbehör" läge. Slå på strålkastarna och interiör belysning av dina Sportage. Lamporna ska komma på även om motorn inte är igång. Om de inte gör det, kommer batteriet måste laddas, hoppa-startade, eller bytas ut. Läs din instruktionsbok för att bestämma lämplig batteri till ditt fordon.
6

Ring en mekaniker eller återförsäljare för ytterligare råd om startproblem. Har fordonet bogseras till den plats där en professionell kan diagnostisera problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66389.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.