Felsökning Lågt oljetryck i en Chevy 305

oljesystemet är en avgörande komponent i motorn, inklusive Chevrolet 305 CI motor. Brist på (indikerat) oljetryck kan bero på flera saker --- från en enkel defekt oljetryck sändande enheten till missade huvudsakliga eller stav lager. Låg /No Pressure Indikation

Kör inte motorn utan att verifiera orsaken till varningen: det kan vara ett enkelt problem eller det kan vara något allvarligt. Motorer med högt miltal är benägna att reducerat oljetrycket från normalt slitage av interna komponenter. Men om motorn har börjat göra ovanliga ljud (rassel, tickar eller knackar ljud), är det en situation som kräver omedelbar uppmärksamhet.
Isolerande Instrument Problem

först , kontrollera att rätt oljenivå. Om motorn verkar fungera normalt utan ovanliga ljud, kan instrumenteringen vara felaktig. En sändande enhet (en "sensor" nära oljefiltret) skickar en elektrisk signal till mätaren eller varningsljus. Med knappen på /av motorn, koppla ur kabeln till den sändande enheten (ligger nära oljefiltret) och observera mätaren --- det ska stanna på noll. Om bra, kan mätaren isoleras. Nästa, testa mätaren (igen, knappen på /av motorn) genom jordning av trådänden till någon metalldel i bilen. Om bra, skulle det visa noll tryck när jordad.
Mekanisk Diagnos


Om givaren /mätaren fungerar, bör en mekanisk mätare installeras i stället för den elektrisk sensor för att noggrant bestämma den exakta oljetryck. Om värdena är låga, kan problemet vara ett igensatt eller begränsad oljefilter --- byta filter och kontrollera. Om det låga trycket åtföljer onormala motorljud, är den troliga orsaken brist på olja, ökade räntebärande frigång, defekt oljepump, skadade lager eller en begränsning av oljeflöde tillbaka till sumpen /oljetråget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65471.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.