Hur man testar en olja Skickar Unit

En olja sändande enheten, även kallad en oljetryck givare eller omkopplare, styr lätt olja indikator eller mätare i ett fordon. Indikatorn berättar föraren om eventuella problem med oljetrycket. Lågt oljetryck kan leda till motorskador, men du kan testa den sändande enheten om du tror att det inte är korrekt. Du kan köpa eller hyra en olja övertryck testa på de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Oljetryck sändande enheten socket
Oil provtryckning mätare
Ratchet
Skiftnyckel tråd
Jumper med krokodilklämmor
Pocket skruvmejsel
eltejp

Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din oljenivån och kondition och fyll på olja vid behov. Felaktig oljenivå kan ha en negativ effekt på tryckavläsningar. Efter att ha lagt någon olja, vrid motorn igen för att kontrollera om ett oljetryck problemet kvarstår. Kontrollera lampan eller mätare.
2

Hitta oljan sändande enheten, som kommer att skruvas in i motorblocket nära oljefiltret, med en enda tråd fäst vid den. Vrid tändningen till läge "på" läge, med motorn "off." Addera 3

LOSSA kontakten från enheten försiktigt, med en ficka skruvmejsel om det behövs. Var försiktig så att du inte skadar klämman som plats för det på plats, vilket sannolikt kommer att täckas med en damm boot. Notera alla ändringar av streck mätare eller olja lampan. Om bilen är utrustad med en mätare, ska avläsningen gå hela vägen upp när frånkopplad. Om man använder en ljus, bifoga en bygel till anslutningskontakten och fäst den till en bra plats på blocket eller till den negativa batteripolen. Den ska tändas. Om inte, ligger problemet någon annanstans i kretsen, snarare än i den sändande enheten.
4

Stäng av bilens tändning och ta bort den sändande enheten med en sockel, genom att vrida moturs. Det är möjligt att förlora en liten mängd olja medan du gör detta. Bara torka rent.
5

Skruva in manuell testning mätaren ordentligt, se till att inte skada gängorna på motorblocket. Dra resten av mätare och slang in i förarsidan av kabinen, borta från alla rörliga delar, och tejpa fast den på insidan av vindrutan med eltejp, så att den kan läsas samtidigt på en provkörning.

6

Slå på fordonet och kör det runt kvarteret ett par gånger, utan att frångå testare mätare. Ett normalt intervall är typiskt 40 till 60 pounds per kvadrattum (psi), beroende på graden av acceleration. Om avläsningarna är inom detta område och det tidigare testet indikerade inte ett problem på andra håll i kretsen, byt oljan sändande enheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67576.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.