Felsökning av elsystem i en Mazda 6

En nyare inträde i familjen sedan marknaden är Mazda 6. Även om det inte är en Camry eller Accord, har denna Mazda gjort ganska bra eftersom det kom ut på marknaden år 2003. Även om det ger en ordentlig rida, är det elektriska systemet inte en av sin höga poäng. Instruktioner
1

Njut av den vackra ljusshow som du får när Mazda 6 inte startar. Om de blinkande lamporna och spinning nålar av ditt elektriska system visas, är batteriet troligen döda. De flesta Mazda batterier räcker ungefär 3 till 5 år, men extrema väderförhållanden kan förkorta batteriets livslängd.
2

Kontrollera säkringar om radion plötsligt slocknar, även om displayen fortfarande fungerar. Chansen finns att du har blåst en säkring. Kontroll säkringsdosan för elektriska system problem är ofta det första steget i felsökningen.
3

Prova en annan nyckelbricka om din Mazda 6 fönsterhissar agera på egen hand, särskilt om de går ner när du stänger av bilen och försöker låsa dörrarna och ställa larmet. Om systemet inte fungerar med den andra nyckelbricka fråga din återförsäljare om omprogrammering din nyckelbricka. Om fönstren inte fungerar korrekt med antingen nyckelbricka, prova initialinställningen instruktionerna i nästa steg.
4

Återställ dina elektriska fönsterhissarna till fabriksinställningen om de inte fungerar efter byte din herre fönster switch eller batteri. Med din motor igång, tryck på strömbrytaren fönstret växla ner tills fönstret är nere. Dra fönstret växla upp för ett klick, och sedan dra omkopplaren i 2 sekunder eller mer efter att fönstret stängs tills du hör ett klick eller en ljudsignal. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63840.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.