Hur vill kolla Stötdämpare eller MacPherson fjäderben i en Toyota Corolla

Den MacPherson strut fjädringssystem i din Toyota Corolla består av spiralfjädrar och dämpande chocker. Stagen är utformade för att minska effekterna av gupp, vilket ger en jämnare gång. Samtliga fjädringskomponenter i ett MacPherson staganordning finns i en enda enhet monterad nära inre skyddspanelen. Läs vidare för att ta reda på om stagen på din Toyota Corolla behöver service. Saker du behöver
Fjäderkompressor
Visa fler instruktioner
1

Ta din Corolla för en provkörning och märker hur bilen beter sig när du använder bromsarna, vrid en hörn, eller accelerera. Notera eventuella vibrationer, liksom den övergripande kvaliteten på resan. Om prestandan är dålig, kan du behöva byta spiralfjädrar i stagen.
2

Lyssna popping, klicka eller skramlande ljud. Om du hör något, ta bullriga staget isär med hjälp av en fjäder kompressor. Kontrollera om tätningen på axeln är skadad. Kontrollera också om det staget har låg resistans, vilket skulle betyda att du behöver byta ut den. Struts bör alltid bytas parvis.
3

studsa bilen i fronten först och sedan tillbaka. Om det inte finns någon tvingande, kan det tyda på att du har en böjd axel på en strut. Om du observerar dålig dämpning, då en strut förmodligen har slitna ventiler. Det är dags för byte.
4

Undersök översta lagret mount montering. Har någon flytta ratten medan du observera om det binder eller rörelsen är grov. Om endera problemet verkar, den MacPherson fjäderben på din Toyota Corolla troligen att behöva tas isär och repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63865.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.