Bränslepump felsökning

Det finns två typer av bränslepumpar, mekaniska och elektriska. Elektriska pumpar är ytterligare delas in i fyra typer: kolv, membran, bälgar och impeller. En bränslepump upprättar bränsle genom en inloppsventil och sedan skjuter den ut till förgasaren. Inuti pumpen är ett flexibelt membran, som tvingas i en riktning genom vad som kallas koppling för att skapa den nödvändiga sug, medan på samma gång en fjäder komprimeras under membranet. Med dragstängerna slappnar fjädern skjuter membranet i motsatt riktning och bränslet trycks ut av bränslepumpen. Vapor Lock

Det största problemet som uppstår med mekaniska bränslepumpar är ånglås. När en bil motorn stängs av, upprätthåller tryckfjädern i bränslepumpen trycket i ledningen mellan pumpen och förgasaren. Den värme som skulle ha försvunnit från kylaren kommer in i motorrummet eftersom kylmediet har slutat cirkulera. Denna värme expanderar gasen i ledningen mellan bränslepumpen och förgasaren. När expanderande bensin försöker komma tillbaka in i bränslepumpen, är det blockeras av utloppsventilen. Trycket fortsätter att bygga, driva den öppna nålventilen, fylla flottören skål till bristningsgränsen och översvämningar motorn. Ett avtappningshål i bränslepumpen kommer att skingra trycket. Detta hål kan installeras i varje pump ventil eller pumphuset. Om motorn inte startar och ånglås är inte orsaken, då
Beyond ånglås

bränslepumpen behöver testas för att finna orsaken till felet. Montera en tryckmätare i förgasaren inloppsfästet. Med motorn på tomgång, indikerade bränslepumpen trycket på mätaren bör motsvara tillverkarens specifikationer. Otillräcklig bränsle-pump flöde kan orsakas av ett begränsat bränsleledning eller filter. Kontrollera dessa, och om de är i skick, sedan byta bränslepumpen.
Elektriska bränslepumpar

Om motorn inte startar på en bil med en elektrisk bränslepump, det finns många punkter på den elektriska bränsle-pump krets för att kontrollera innan man kan avgöra om bränslepumpen behöver bytas. Först, placera en bränsle-pump tryck-och-flöde testare på förgasaren inloppsarmaturen och lossa klämman på bränsleslangen är ansluten till kalibrerade flaskan. Medan motorn går, kontrollera bränsleflödet in i flaskan. Om det finns bränsle rinner ut i flaskan, säger Don Knowles i sin bok "Automotive Fuel, smörjning och kylning," då bränslepumpen är inte problemet. Om det inte finns något flöde, kolla om makten på kabeln ansluts från tröghetsomkopplare med en 12V testa ljus. Om testet visar ingen makt, sedan antingen startreläet, smältsäkring, tröghetsomkopplare eller anslutande ledningar är defekta.
P Om det finns ström i den tröghet switch, koppla ledningarna kontakten vid bränslepumpen och anslut en ohmmeter från jordledningen till en jordpunkt på bilens chassi. Ett lågt värde indikerar att jordkabeln är acceptabelt. Därefter ansluter en bygel från batteriets pluspol till bränslepumpen terminal som är ansluten till tröghetsomkopplare. Om bränslepumpen inte att köra, är pumpen trasig och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64117.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.