Felsökning av en standard Transmission

En vanlig transmission fungerar lite annorlunda än en automatisk växellåda. Standarden växellådan använder en koppling mekanism som manövreras manuellt så att du kan välja den utrustning du vill transmissionen att verka i. Många transmission problem faktiskt sitt ursprung med kopplingen. Andra, mer allvarliga problem är oftast på grund av felaktig användning av överföringssystemet eller ett konstruktionsfel. Saker du behöver
butik trasa
Växellådsolja (om nödvändigt) katalog Funnel (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Starta fordonet och Försök att sätta bilen i första växeln. Om du upplever några knarrande ljud när du gör detta (eller när du flytta in i någon växel under körning), betyder det att kopplingen inte är helt urkopplad och du slipa tänderna på transmissionsorgan. Detta är naturligtvis inte bra. Kopplingen måste justeras av en professionell mekaniker.
2

Kontrollera transmissionsolja. Detta är en av de vanligaste orsakerna till vad som verkar vara en brist eller felaktig överföring. Dra ut oljestickan ur transmissionen påfyllningsröret och torka av med en trasa. Sätt tillbaka mätstickan i påfyllningshalsen ända tills den bottnar, och sedan ta bort den igen. Kontrollera oljenivån. Det bör vara mellan de övre och nedre märken på änden av pinnen. Om det inte är, tillsätt mer vätska för överföring med hjälp av en tratt och fräsch växellådsolja.
3

Kontrollera om din bil glider ur växeln när du kör det. Om du har svårt att stanna i växeln under körning, är det förmodligen eftersom kopplingslamellen slirar bort svänghjulet och så din motor och transmission är intermittent blir bortkopplad. För att åtgärda detta, har din koppling skiva och montering ersatt och din svänghjul återuppstått.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64356.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.