Felsökning en Motor Bensin Auto

Dagens bilmotorer består av många olika delar, system och komponenter. På grund av komplexiteten i motorn, kan det ofta vara svårt att avgöra vad som är fel med din bil. En metod som används för att felsöka en motor bensin bil är att lyssna på ljud i bilen gör när du kör det. Vissa delar i din motor kommer att orsaka ett visst buller och hjälper dig att hitta vilka reparationer behöver göras. Instruktioner
1

Inspektera fordonets batteri när motorn gör ett högt klickande ljud när du kör. Batteriet kan vara felaktigt eller urladdade och bör bytas ut. Om batteriet fortfarande fungerar korrekt, kontrollera startmotorn och se om den är trasig. Slutligen, titta på svänghjulet som ansluter transmissionen på motorn och se till att den fungerar korrekt.
2

Hitta motorns transmission mount när motorn gör ett knastrande ljud när du kör. Fästet kan bäras, trasig, lös eller skadad och måste bytas ut.
3

Undersök luftfilter inuti motorn när bilens tomgång är grov eller oregelbunden medan motorn fortfarande är kall . Luftfiltret kan vara igensatt eller smutsig. Du bör också hitta tändstiften på toppen av motorn och kontrollera att se om de är felaktigt gapped (utrymmet mellan elektroderna är felaktigt) eller skadad. Titta också på motorns tråd set och se om tändstiftet trådarna är felaktigt anslutna till tändstiften, slitna eller skadade på annat sätt.
4

Kontrollera tidpunkten för fordonets motor om du hör ett pinga buller när du kör. Om tändningen är felinställd, har en kvalificerad mekaniker justerar den för dig. Om tändningen är korrekt inställd, titta på tändstiften för att se om de är gapped korrekt och om de är slitna eller skadade. Om pinga buller är vanligare när du accelererar bilen, kontrollera vevaxeln, knock sensor, värmare styrventil, avgasåterföring (EGR) lägesgivare och komponenter timing att se om någon av dessa delar är skadade, slitna eller i behov av reparation.
5

Inspektera luftfiltret och bränslefilter när motorn är svårstartad. Båda dessa filter kan vara igensatt eller smutsig. Du bör också kontrollera den positiva vevhusventilation (PCV) ventilen för att se om det är igensatt och choken termostaten för att avgöra om den har fastnat eller inte fungerar korrekt. EGR-ventilen, förgasare och PCV slangar bör också undersökas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67404.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.