Vad gör du om Motor Oil Spill på motorn

Motor oljeutsläpp är inte så ovanligt som du kanske tror,? Faktiskt många motorer har en viss mängd av de saker där de inte borde. Seal och packning läcker och oavsiktliga utsläpp under fyllning händer varje dag, och sällan att de resulterar i någon större katastrof. Olja Basics

Även syntetiska motoroljor är mestadels mineralolja i volym, vilket betyder att de fungerar som de flesta andra kolväten när de utsätts för tillräckligt med värme. Motorolja brinner precis som bensin eller fotogen, det bara brinner mycket långsammare och kräver högre temperaturer för att antändas. Generellt sett faller flampunkt för motorolja (den temperatur vid vilken det förångas för att bilda en antändbar gas) mellan 390 och 400 grader Fahrenheit; självantändningstemperatur (den temperatur vid vilken den kommer att fatta eld utan annan antändningskälla) för sådana tung olja landar vid cirka 750 grader.
Konsekvenser av en Spill
p Om de landar motorolja på något som överstiger dess flampunkt, kommer det rök bara och bilda en antändbar gas. Detta kräver dock att gasen närvaro av en öppen låga, och kommer mer än sannolikt att gå ut om lågan gör. Oddsen är bäst att oljan inte kommer att antändas om det berör avgasgrenröret eller katalysator, och även då finns det ingen garanti för att dessa ytor kommer att överskrida sin självantändningstemperatur.
Vad kan man göra

Om du kan torka av oljan bort eller suga upp det med en trasa, då är det bättre att bara låta det sitta där och stelna till slam. Lite tvål och diskmedel tar bilen av återstoden, förutsatt att du kan få till det. Om du inte kan komma till oljeutsläpp, sedan hålla en brandsläckare till hands och starta bilen. Låt den gå på tomgång med huven upp och bränna bort oljan medan du vaka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68138.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.