Felsökning 2001 Ford Excursion bränslefilter Läckande

Den 2001 Ford Excursion tillverkades med tre olika motoralternativ: 5,4 L V-8, en 6,8 L V-10, och en 7,3 L turbo diesel V-8. Utfärden var utrustad med fyra hjul skivbromsar, däribland två ventilerade skivor fram. Den tjänstevikt på 2001 Utflykt genomsnitt £ 4037., Och lastbilen kunde dra eller bogsera ytterligare £ 3200. Kontroll ett bränslefilter läcka på en utflykt är samma process för 5,4 L och 6,8 L, men varierar något med 7,3 L diesel. Saker du behöver
Tänger
assistent eller andra person
kryssmejsel
Visa fler instruktioner
5,4 L eller 6,8 L bensinmotor
1 < p> Skjut under lastbilen på förarsidan tills du kan se bränslefiltret. Bränslefiltret är placerad strax innanför stora chassit järnväg. Kontrollera bränslefiltret för fukt på eller runt bränslefiltret kroppen.
2

Flytta eller vicka bränsleledningar som leder till bränslefiltret. Det finns två linjer på filtret, och båda har en enkel snap-on design, som gör det möjligt för enkel borttagning och installation. När vickar bränsleledningarna på vardera änden av filtret, inspektera filtret och linjer för eventuella droppar eller läcker bränsle. Bränsleledningarna hålls till bränslefiltret med en klämma i vardera änden av filtret. Den vanligaste orsaken till en läcka vid bränslefiltret är felaktig installation av dessa klipp.
3

Be din assistent att vrida tändningsnyckeln till tillbehören position på tändningen kolumnen. Den tillbehör läget slås på instrumentbrädan tänds och släcks på men bilen startar inte. Inspektera framsidan och baksidan av inline bränslefilter efter läckor när nyckeln vrids till tillbehör positionen. Be din assistent att vrida om nyckeln och slå till tillbehör positionen tre eller fyra gånger medan du tittar på filtret efter ett bränsleläckage.
7,3 L Turbo Diesel
4

Öppna huven på utflykt och leta reda på bränslefiltret och den stora bränslefilteraggregat på sidan av motorn. Inspektera bränsle filterhuset efter tecken på fukt eller bränsleläckage.
5

Fysiskt kontrollera vattnet i ledningen ventilen i botten av enheten för att kontrollera att den är tät. Använd en tång och vrid ventilen för att kontrollera att det är stängt hela vägen. Ett öppet vatten in-line ventil läcker en vatten-och bränsleblandning medan lastbilen körs och bränslesystemet är trycksatt.
6

Kontrollera de två skruvarna på toppen av bränslefiltret församling med en stjärnskruvmejsel. De fästskruvar hålla locket till bränslefiltret på plats. Se till att skruvarna är åtdragna till minst 20 till 25 ft-lbs. av vridmoment till korrekt sits filtret i sitt hus. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65873.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.