Hur du testar ett 12V relä?

En 12 volt relä är en viktig komponent i det elektriska systemet i moderna bilar och lastbilar. Reläer stänger av strömmen till höga aktuella ritningen enheter för att minimera avståndet som stora spårvidd ledningar måste köra för att skära ned på vikt och kostnad. Reläet drar väldigt lite ström för att utföra omkoppling, vilket trådarna bär styrspänningen vara mycket liten. Använda ett relä också innebär en lättare plikt omkopplaren används, ytterligare skära kostnader och vikt. Ibland, men sällan, reläer gör misslyckas. Testa en 12 volts relä är enkelt och kräver ett minimum av verktyg och tid. Saker du behöver
12 volts batteri
Kontinuitet Checker Review Testsladdar
Visa fler instruktioner
1

tag reläet ordentligt med fingrarna och dra den rakt upp ur hållaren för att ta bort den från bilen.
2

Med kontinuitet testare, test för kontinuitet mellan reläanslutningarna 85 och 86, som är märkta på reläet. I allmänhet är dessa två terminaler kommer att vara de minsta anslutningarna på reläet. Det bör finnas kontinuitet mellan dessa terminaler. En kontinuitet testare är en batteridriven anordning som antingen lyser eller surrar när en krets är kontinuerlig. Touching sonderna till vardera änden av en enhet eller krets automatiskt testar för kontinuitet.
3

Test för kontinuitet mellan terminalerna 30 och 87. Det ska inte finnas kontinuitet mellan dessa terminaler.
4

Anslut en mätsladd är som en tråd med en krokodilklämma i varje ände, från plint 86 till den negativa terminalen på ett 12 volts batteri. Kläm klippet för att öppna den och släpp den för att ansluta till terminalen och batteri.
5

Anslut en mätsladd från plint 85 till den positiva polen på 12 volts batteri.

6

Kontrollera förbindelsen mellan plint 30 och 87. Det ska nu finnas en kontinuitet mellan dessa terminaler.
7

Byt reläet om något av kontinuitet testerna misslyckas. Om reläet passerar alla tester är bra och problemet finns på andra håll i säkringar eller fordonets ledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64822.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.