Hur vill kolla en dator kod på en 1989 Toyota 22RE

Även datoriseringen av moderna bilmotorer innebär färre delar kan servas under ett träd på bakgården, det gjorde också diagnostisera problem lättare. En ombord (OBD) dator övervakar all elektronik och, när den upptäcker ett problem, tänds "check-engine" lampan på instrumentpanelen. Datorn lagrar också en kod som kan läsas med en billig apparat. Äldre fordon, såsom sent 1980 Toyota-truckar, använder ett äldre system som kallas "blinkkoderna" eller OBD-I-koder. OBD blinkar check-motorn ljuset i en av 20-tal koder av långa och korta blinkningar. En mekaniker sedan korsreferenser blink mönster med ett diagram för att bestämma där OBD upptäckt ett fel. Saker du behöver
kort längd av tråd att använda som en bygel
Startnyckel
Diagnostic code diagrammet (se "check engine" i bruksanvisningen)
Visa fler instruktioner

1 Under huven

Stäng av bilens tändning och öppna huven. Leta reda på kontakten rutan, en liten ruta precis bakom huvudsäkring som är märkt "Diagnostics."
2

Öppna kontakten lådan och anslut plintarna E1 och T med en bygel. Anslut inte andra terminaler.
3

Slå på tändningen, men starta inte motorn eller tryck på gaspedalen.
4

Observera check- motorn ljus. En vanlig on-off-on-off mönstret (både "på" och "off" varar ungefär en fjärdedel sekund) visar ingen felkod lagras. Andra mönster är oregelbundna, till exempel, en halv sekund på, en halv sekund av, en halv sekund på, en och en halv sekund av, en halv sekund på är diagnostisk kod 21 (fel i O2-sensor) . Kod 13 (RPM-signal) indikeras med en halv sekund på, en och en halv sekund av, och tre en-halv-sekund "på" intervall åtskilda av en halv sekund "off"-perioder.

5

Spela blinkkoden, och kontrollera det mot korsreferensens diagram i instruktionsboken. Diagrammet visar vilka elektroniskt system eller sensorn har detekterat ett fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65114.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.