Hur man testar en inre drivknut

Alla front-drive och all-wheel-drive bilar använder halv-axel axlar att ansluta överföringen till fronten och ibland bakre hjulnav. Fogarna vid vardera änden av axeln som tillåter att den samverkar med upphängningsrörelse kallas konstant hastighet (CV) fogar eftersom de tillåter axeln att böjas samtidigt som man fortsätter att snurra. Drivknutar typiskt senaste cirka 100.000 till 150.000 miles. Bad CV lederna uppvisar typiskt mycket talande symptom, men diagnostisera inre kontra yttre drivknut misslyckande kan vara lite knepigt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Skift fordonet i enhet med foten på bromsen och lyssna. En dålig drivknut kommer att uppvisa en clunking buller som kopplingen kopplar. En clunking ljud, under denna fas av att testa, kan indikera antingen en inre eller yttre drivknut misslyckande, om man lyssnar noga, kanske du kan berätta vilken sida det kommer från
2

Påskynda. bilen till 10 MPH och bibehålla hastigheten. Snabbt gaspedalen så att bilen skjuter upp till 20 MPH och lyssna efter en annan clunking buller. Accelerera från 20 till 30 MPH och lyssna efter ljud, sedan 30 och 40 MPH. Du kan också höra en lätt duns i plötslig inbromsning.
3

Shift bilen i backen och snabbt jab gasreglaget några gånger. Om du hör en liknande klingande men långt mjukare clunk som du gjorde när du accelererar, du nästan säkert ha en dålig inre drivknut. Lyssna noga för en muttrande vibrationer, vilket kan tyda på skador eller stort slitage på inre drivknut.
4

eliminera möjligheten av att det är en yttre drivknut misslyckande genom att utföra din accelerationstest när du kör runt i en ganska tajt (ca 150 fot) cirkel. Om CV-leden blir starkare eller svagare eller märkbart förändringar i tonhöjd samtidigt som du sätter i endera riktningen, så har du en dålig yttre knuten. Om hjulvinkeln inte märkbart påverkar drivknut ljud, då är det den inre leden.
5

Bekräfta din diagnos genom att krypa under bilen och manuellt kontrollera CV-leden. Leta efter sprickor och delning runt gummit drivknut boot, och leta efter tecken på färskt, överskjutande fett på transmission, tvärbalk eller fjädringskomponenter runt leden. Tag i axeltappen så nära den inre drivknut som möjligt och försöka driva den fram och tillbaka. Försök sedan att vrida den. Nästan alla CV lederna har lite av lek, men något mer än 1/8-tums i någon riktning indikerar en skadad eller sliten inre drivknut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66763.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.