Felsökning av en 2001 Honda Civic Automatic Transmission

Honda Civic är en populär japansk bil som ger ägaren ett minimum av problem med tillbörlig omsorg. Men någon gång i livet av fordonet kan behöva arbeta på transmissionen. Denna guide kommer att berätta hur man felsöker en 2001 Honda Civic automatlåda hemma så att du kan bedöma problemet själv och att bättre kunna avgöra vilka åtgärder du behöver en mekaniker att ta därifrån. Det bör ta dig ungefär en halv timme att slutföra denna uppgift. Saker du behöver
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Leta efter läcker. En mörkröd vätska betyder att bilen tappar transmissionsolja. Läckaget kan komma från huvudpackningen eller det skulle kunna fly från växellådshuset. Titta under bilen för att ta reda på vilka av dessa inte fungerar korrekt.
2

Bedöm transmissionsolja för antingen en brun färg eller en lukt som något brinner. Om någon av dessa är fallet, har vätskan bränts. Detta händer ofta på grund av låg transmissionsolja, men det kan finnas andra skäl för det.
3

Slå bilen på och kör i 3: e eller 4: ans växel för att bedöma huruvida överföringen kan nedväxling när gaspedalen trycks ner till golvet. Om det inte går, då gasspjället kabeln kan behöva justeras.
4

testa om bilen kommer att starta i någon växel förutom neutral eller park. Om det kommer, har du en trasig switch säkerhet start.
5

bedöma om det slirar i transmissionen, grov växling eller problem med att ha en brist på enhet i framåt-eller backväxel . I detta fall kan det vara låga vätskenivåer. Det kan också betyda att det finns en växel misslyckande inuti transmissionshöljet. Lös det här problemet genom att hålla din transmissionsolja ordentligt planat och underhållas hela tiden. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67338.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.