Felsökning av en 1988 Ford Ranger EEG

Bil och lastbil omborddiagnos blev standardiserat 1996. Innan dess, hade tillverkarna sina egna system. För Ford-bilar, är detta system som kallas elektronisk motorstyrning. En 1988 Ford Ranger faller i den fjärde versionen av detta diagnostiska system och tillgång till de felkoder kräver inte en streckkodsläsare. Ford självt kan göras för att genomgå en själv diagnostiskt test och felkoder förmedlas genom check-motorn ljus som blinkar i en inställd sekvens. Saker du behöver
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

Starta Rangers motorn och kör den i två minuter vid 2000 rpm. När motorn är varm, stäng av Ranger off.
2

Pop the Ranger huven och leta efter självtest uttag och portar input. Utloppet är en trapetsformad hub med sex kortplatser. Självtestet ingång kommer att bli mindre och har bara en enda kortplats.
3

Undersök trapetsformade självtest utlopp. Observera att det finns fyra platser på nedersta raden. Den andra på vänsterkanten är "marken." Använda bygel, anslut denna lucka till den separata självtest ingång. In en förarsätet
4

Klättra och ha papper och penna redo. Placera nyckeln i tändningslåset och vrid elsystemet på men starta inte motorn.
5

Titta på check-motorn ljus och räkna blinkar. EEG-IV-koder är antingen två-eller tresiffriga sekvenser. Den första gruppen av blixtar kommer att representera den första siffran i sekvensen. Det blir en liten paus för att ange nästa nummer av koden. Så, till exempel, kommer EEG-kod 22 representeras av två blixtar, en paus, och ytterligare två blixtar. Längre pauser signalerar början på en ny kod sekvens. Anteckna kodnumret.
6

Slå upp online felkoden. Det finns mer resurser tillgängliga för OBD-II-koder, men ett antal icke-Ford webbplatser lista EEG-koder. När du har hittat koden beskrivningen, kan du göra ett välgrundat beslut om att försöka fixa det eller att konsultera en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66181.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.