Felsökning av elsystem i en Chrysler Town & Country

Chrysler har gjort många ändringar för att göra sin minibuss-Town & Country-säkrare för alla som använder den. Tyvärr har det elektriska systemet inte kunnat hålla jämna steg. Problem med strålkastare, interiör belysning, mätare instrument och generatorer är vanliga. För Town & Country ägare, var 2004 ett speciellt dåligt år för elektriska system. Saker du behöver
Kent-Moore J-41450 Tool Review Voltmeter
Förstoringsglas
Visa fler instruktioner
1

Håll dig lugn när ljusstyrkan. När din Town & tomgång land med en kraftig elektrisk belastning, ljus kan dämpa eller leda till en låg spänning läsning. Detta anses inte vara ett problem så länge det löser när minivan accelererar. Däremot kan överdriven tomgång under hög värme leda till problem med regulatorn och generatorn. En handhållen Kent-Moore verktyg, J-41450-B kan kontrollera om generatorn har ett problem eller om ledningarna är frågan.
2

Håll batteriet och anslutningarna ren. Annars kommer du täppa upp batteriet och gör det svårt för Town & Country starter, vilket leder till ett elsystem mardröm.
3

Testa din starter med ett foder kretsresistansen testa om Town & Country visar svåra starter. Efter bortkoppling av automatisk avstängning, bifoga minuskabel en voltmeter till den negativa batteripolen. Anslut den positiva ledningen till batteriets negativa klämman. Vrid tändningsnyckeln till "Start" och kontrollera voltmeter för en spänning läsning. Slå sedan den positiva ledningen till den positiva batteri klämman, vrid tändningslåset och återigen kontrollera voltmetern. Spänning vid antingen klämma innebär att du behöver reparera kontakten mellan batteriet stolpen och kabelklämma. För en sista testet, fäster voltmetern minuskabeln till batteriets minuspol. Anslut pluskabeln nära batterikabeln på motorblocket. Slå på tändningen till "Start." Om du får en spänning läsning över 0,2, är jordkabel eller kontakt på jordkabeln vid fel.
4

Vänta några timmar om upprepad start av din Town & Country framkallar en "No Response. " Detta är säkerhetssystemet sparkar in för att hindra någon från att stjäla din minibuss. Det tar ett par timmar för datorsystemet att rensa "No Response" fel från sitt minne.
5

Kontrollera instrumentet mätaren styrelsen kluster krets placerad bakom instrumentpanelen när instrument mätare inte registrerar vid start. Leta efter lödning sprickor där den huvudsakliga strömkällan ansluts till instrumentpanelen. Det hjälper att ha ett förstoringsglas. Sprickorna kan se ut som små svarta ringar. Om du är händig, försök att åter löda alla punkter för att fixa dina elektriska problem.
6

Titta också på kretskortet ledningar för problem med strålkastarna om säkringarna alla kolla OK. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63766.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.