Vilka är farorna med att köra med ett däck Bubble?

Däck kan misslyckas på en rad olika sätt, vissa mer förutsägbar än andra. Generellt sett är däck misslyckande resultatet av antingen slitage eller skador under loppet av tullen, men ibland kan det bero på ett fel på däcket monteringsfabrik. Körning på ett däck bubbla är precis som att köra på en ballong, förr eller senare, det kommer att smälla. Däck Grunderna

däck är inte gjorda av ett enda stycke av gummi, utan de är består av flera skikt eller ark sammanbundna med lim. Under normala förhållanden, hålla dessa skikt limmas ihop för att livslängden på däcken och agera för att förstärka varandra. Dock kommer skiktseparation tillåta däcktrycket för att trycka ut på den tunna yttre skiktet, vilket skapar en bubbla.
Defect Bubblor

Tro det eller ej, en viss mängd skiktseparation är inte ovanligt, särskilt med nya däck. De lim som används för att binda däck är mycket känsliga för miljöfaktorer och föroreningar, det är vad det sex månader till ett år "tillverkaren defekt" Garantin är ca. Den initiala bubblan kan vara mycket små, men vibration och rörelse kommer så småningom leda till att bubblan att växa. Förr eller senare bubblan kommer att växa sig stora nog att skapa vibrationer.
Skador Bubblor

Defekta bubblor vanligtvis visas inom sex månader från däckens installation på bil. Efter det är en bubbla sannolikt resultatet av skador på däcket. Att slå stora gropar eller trottoarkanter kommer att placera en skjuvspänning på däcket, vilket orsakar det yttre skiktet till att separera från det inre skiktet. Under-pumpade däck och däck med mycket korta sidoväggar är mer benägna att skador än större och ordentligt pumpade däck. Stora, tunga hjul också kommer att öka oddsen för slagskador eftersom hjulets massa hammare på däcket under en stöt.
Konsekvenser

bubblan kommer att spricka förr eller senare, och när den gör det finns en god chans att du kommer att uppleva en fullständig punktering. Blåst bubblor kan hända när som helst, men är mest benägna att göra det vid höga hastigheter när däcket är varmt och rör sig mycket snabbt. Använd din fantasi om vad som kommer att hända under din bil under en snabb utblåsning. En bakhjulsdriven blowout kan visa catchable, men en framdäcket Blowout kommer nästan säkert resultera i snabb vridande och sannolika förlust av kontroll. Bubble-vibration kommer också snabbt slits ut stötdämpare, fjädrar och bussningar kontroll arm. Hjullager är inte särskilt förtjust i konstant vibration, heller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68320.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.