General Motors motorproblem

GM allmänt betraktas som en ganska pålitlig biltillverkare. Även standardiseringen på "corporate" motorer företagsövergripande har bidragit till att minska motorns fel genom åren, varje så ofta en dålig ägget glider igenom. Piston Slap

Detta tillstånd har varit genomgripande på GM V-8s sedan 1998 och låter som en högljudd knackning på uppstart. Detta orsakas av överskott spel mellan kolv och cylinder, men Chevrolet hävdar att det orsakar några allvarliga motorskador på lång sikt.


Mass-luftsensorer Mass- Air insprutningssystem använder en sensor med en mycket varm tråd för att mäta inkommande luft. Medan mångsidig och exakt, är dessa system känt att misslyckas med tiden, vilket är varför de flesta nya GM bilar har billigare, mer pålitliga Manifold tryckluftssystemen.
Oljeläckage

Cadillac Northstar motorerna är kraftfulla och effektiva men lider av endemiska oljeläckage. Även om inte allvarlig i sig, kan dessa läckor förstöra uppfarter och kan leda till motorhaveri om ägaren är omedvetna om dem.
Bad Plug Wires

GM: s senaste V-6 motorer (2.8-, 3.1-och 3.4-liters) verkar alla att dela ett gemensamt problem med att inte tändkablarna. När dessa trådar blir uppvärmd av motorn, blir den yttre beläggningen ned, vilket orsakar gnistbildning och misständningar.
Katalysator igensättning

Några 3800-serien V-6 är motorerna kända att gå igenom katalysatorer ganska snabbt. Det har inte förekommit några verifierbara teorier ännu fram för att förklara de fenomen, men ersätta aktie med ett högt flöde eftermarknaden enheten kommer att hjälpa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64406.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.