Bil startproblem i minusgrader

Bilmotorer är svårt att starta när det blir kallt. Kalla temperaturer minskar batteriets laddning genom att bromsa den kemiska reaktionen i batteriet. Kalla temperaturer tjockna också oljan, vilket gör det svårare för startmotorn att snurra motorn på grund av ökad friktion. Kylan påverkar varje del av bilen, vilket gör det arbeta hårdare för att fungera som det ska. Batteri

Kontrollera klämmorna på batteripolerna och se till att de är rena och ordentligt anslutna. Om de är, kan ditt batteri vara svag. Snabbstarta bil eller köpa ett nytt batteri.
Tjock olja
p Om bilmotorn inte kommer att vända över huvud taget, kan problemet vara tjock olja. Se till att din oljans viskositet är 5W-30.
Bränsleledning

Kondens bildas i gastankar som inte är fullt. Is ligger sedan i bränsleledningarna. Håll bensintanken så fullständig som möjligt och se till att ditt bränsle och luftfilter är rena. Använd frostskyddsmedel gasledningen.
Drivremmar

Gummi torkar ut och sprickor. Om ett bälte misslyckas, kommer bilen inte att starta. Kontrollera drivremmar för sprickor, mjuka fläckar eller utbuktningar och ersätta gamla bälten. Addera Tändning

En sprucken fördelarlocket, en gammal kylare, sliten tändstift kablar plugg eller smutsig gnista pluggar kan alla orsaka startproblem, speciellt om det är blött och kallt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65212.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.