Hur man diagnostiserar en Trailblazer EVAP Leak

Det är fantastiskt hur en liten lampa på instrumentpanelen kan förstöra din dag. Din Trailblazer är igång bra sedan "Check Engine" tänds. Listan på orsaker kan göra ditt huvud spinn. Detta skulle kunna vara ett tecken på en EVAP läcka och diagnostisera problemet kan vara frustrerande, men med lite detektivarbete - och lite tur - du kan avgöra vad som är fel och undvika en kostsam reparation räkningen. Du kan behöva att spendera lite för att lösa den ultimata problemet men det finns åtgärder som kommer att spara pengar i det långa loppet. Saker du behöver
Jack och jackstand
Ficklampa
Voltmeter
trådar Jumper
Visa fler instruktioner
1

Ta bilen till din lokala auto delar butik, (t.ex. Auto Zone). Har dem ansluta sin diagnostiska Scan Tool till din bil, detta kommer att avgöra vilken kod dras med bilens dator. De flesta platser som är utrustade kommer att göra detta gratis. Detta bör lösa den första ledtråden. Det kan finnas flera anledningar till EVAP koder för att utlösa. De vanligaste är efter läckor. P0440, P0442, P0455, P0456 och P0457 är bland de vanligaste EVAP koder, vardera anger en annan storlek läcka eller givarfel. Det finns möjlighet att tanklocket var helt enkelt slutade efter påfyllning.
2

Inspektera tanklocket för eventuella sprickor eller slitna gummitätningar. En lös eller saknas tanklock faktiskt kan utlösa ett tekniskt fel på datorn, som producerar en kod som gör att varningslampan på. Kontrollera även området runt den övre delen av påfyllningsröret för några synliga läckor.
3

Öppna huven och kontrollera säkringen blocket för kapseln avluftningsventil säkring. Dra det att se till att det inte blåses därefter byta om i gott skick. Om säkringen är trasig, byt ut mot en ny. Starta motorn och se om ljuset har slocknat. Om lampan förblir tänd, är mer kontroll behövs.
4

Placera ventilen avluftningsventilen på vänster sida av motorn, ungefär halvvägs ner. Den har en slang och kabelgenomföringsdel till den från den bakre delen av bilen. Kontrollera slangen och kabeln för att se till att de är anslutna. Testa solenoiden med din voltmeter och lyssna efter ett klick för att se till att det avslutas.
5

Palla upp bilen på vänster sida, bredvid bakhjulet, och stödja den med en pallbock . Använd din ficklampa, inspektera bensintanken och linjer som leder till det för läckor eller sprickor. Ibland sprickor i slangarna kan vara svårt att se, att böja dem kommer att göra dem synliga
6

bort reservdäcket för att få tillgång till vent montering solenoid på bränsletanken.. Den är placerad på den bakre inre sidan av tanken nära den bakre axeln och drivaxeln. Ta försiktigt bort kabeln och testa solenoiden med voltmetern för att se till att det fungerar. Om kontrollera motorn ljus lyser efter alla dessa kontroller då du kan behöva ha hela avgasreningssystemet kontrolleras för läckor med en "smoke test." Detta kan göras genom att de flesta verkstäder för runt $ 50 USD och är väl värt besväret. Betala pengar, hitta läckan och fixa det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67325.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.