Felsökning Kod P0340 på en 2000 Dodge Neon

Moderna bilar använder omborddiagnos (OBD) för att övervaka ett fordons komponenter och att förmedla frågor via OBD-II-koder till en central dator. Olika delar inom systemet producerar olika koder. Dodge Neons använder tillverkarens specifika koder utöver generiska koder. Kod P0340 indikerar en kortslutning eller i kamaxellägets sensorkretsen, en skadad kamaxel sensor, ett problem med kamaxeln, en skadad kamkedjan, eller ett problem med den elektroniska styrmodulen (ECM). Felsökning orsaken är en flerstegsprocess. Saker du behöver
Ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

kontrollera motståndet i kamaxellägets sensorkretsen med en ohmmeter. Lossa kamaxelns lägesgivare (en tvådelad manliga anslutning går in i en kvinnlig anslutning, placerad under grenröret intill kamaxeln) och sätt ohmmetern terminalerna i den kvinnliga anslutningen. Resistance kallt bör vara mellan 835 till 1400 ohm. Om motorn är varm, bör det vara mellan 1060 och 1645 ohm. Om resistansen är utanför dessa nivåer, byt sensorn.
2

Kontrollera för ett öppet eller ett kort i den manliga anslutningen. Rita linjen till där den ansluter till bilens dator (nära batteriet). Lossa ledningen från batteriet och anslut ena änden av ohmmeter in sensorns sida och den andra änden av ohmmeter i datorns sida. Kontrollera om kontinuitet (motståndet bör registrera mindre än en ohm). Om mätningen är större än en ohm, byt ut kabeln. Kontrollera också för skador på selen i båda ändarna. Eventuella skador eller korrosion kräver ersättning.
3

Inspektera kamrem. Avlägsna åtkomstplugg från toppdelen av transmissionsremmens plåt (sitter på sidan av motorn mot toppen i närheten av brandväggen) och visuellt inspektera transmissionsremmen. Kontrollera att du kan se bandet och det verkar tätt. Om du inte ser bandet, har det brutit eller halkade.
4

Byt åtkomstplugg. Om alla aspekter av diagnosen kolla, är tidpunkten sannolikt ut på motorn. Korrigering tidpunkten kommer reparera problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65842.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.