Felsökning 2002 Chevy Tahoe Elsystem

Den 2002 Chevrolet Tahoe är en kraftfull och robust SUV, men det kan falla offer för samma elektriska problem som någon annan bil på vägen. Du kan felsöka bilens elsystem i din egen uppfart, utan att gå igenom den tid och möda för att ta den till en mekaniker. Även om vissa elfel kan behöva professionell hjälp, kan du utesluta några av de vanligaste orsakerna till elektriska problem med lite noggrann inspektion. Det tar bara cirka en timme och kräver inga verktyg eller yrkesutbildning. Instruktioner
1

Undersök reläer och säkringar av din 2002 Chevy Tahoe om dess interiör lampor flimrar, bleknar eller underlåta att komma på alls. Om säkringarna är felfria, kan problemet vara en lös tråd mutter eller en skadad tändningslåset.
2

Inspektera fordonets jordkabeln kör från brandvägg till sin motor. Om du har märkt mer än ett elektriskt problem, är jordkabel sannolikt att skylla. Kabeln är särskilt sårbara i närheten av brandväggen.
3

Titta över ledningarna i din Tahoe om en saftblandare vänder på när du försöker använda en blinkers. Detta kan vara ett tecken på elektriska problem som orsakas av att lägga släpvagnskablage till fordonet.
4

Byt modul Body Control (BCM) om din Tahoe upprepade gånger plågas av elfel. Detta förfarande kan endast göras hos din lokala Chevy återförsäljare, eftersom de måste uppdatera bilens dator efter byte av BCM.
5

Låt din lokala Chevrolet återförsäljare vet om din Tahoe upplever upprepade elektriska problem. Det kan finnas en återkallelse på komponenter i elsystemet, och du kanske kan få din bil reparerad gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67326.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.