Hur man testar en snabb tomgång termoventil

Den snabba tomgång termoventil (FITV), som vanligen används på många Honda bilar, är en sensor som styr snabb tomgång eller uppvärmning krets av bränslesystemet. Den FITV innehåller ett thermowax enhet som styr en kolv. När motorn är kall, till kolven kontrakten tillåta ytterligare luft in i spjällhuset (insugningsröret), skapar en avsiktlig vakuum läcka. Det vakuum läcka höjer motorvarvtalet tills arbetstemperatur har uppnåtts. När thermowax värmer upp, sälar kolven, skära av den extra vakuum till gasen flaskan. En process för eliminering krävs för att begränsa en felaktig snabb tomgång termoventil. Saker du behöver
Fordonseftermarknad reparationshandbok
Skruvmejslar
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Varvräknare
Visa fler instruktioner
1

Place fordonet i "Park" för en automatisk, eller "neutral" för en vanlig sändning. Dra i nödbromsen. Höj huven på bilen och koppla snaps till den kalla luftintaget låda som sitter över spjällhuset. Använd en skruvmejsel om den kalla luften Lådan skruvas fast med skruvar. Dra lådan och kall luft slangen bort från motorn. att ge tillgång till spjällhuset.
2

Lokalisera snabb tomgång termoventil nära spjällhuset eller på sidan av insugningsröret. Rådfråga din service manual för sin plats, om du är osäker. Ventilen kommer att ha en kylande slang och ett vakuum linje som går till den. Kontrollera de olika vakuumledningarna som kommer in i insugningsröret, och vid spjällhuset platsen.
3

Hitta vakuum linje routing schema på motorhuven. Det kommer att visa alla rader och deras placering. Kontrollera varje vakuumledning för brännskador, veck eller lösa anslutningar. Dra PCV (positiv vevhusventilation) ventil från ventilkåpan och skaka den för att se till att kontrollen bollen inne flyter fritt. Se till att vakuum linje dras från snabb tomgång termoventil till spjällhuset har en bra anslutning i båda ändar.
4

Använd en socket och skiftnyckel för att dra åt bultarna insugningsröret, med början i mitten av grenröret, och arbeta utåt mot ändarna. Få dem bra och ombonad, inte alltför åtdragna. Kontrollera tätheten av gasspjället bultarna kroppens bas, och dra åt dem om de verkar löst. Titta in i spjällhuset öppning - gasspjället skall vara helt stängd. Om det är öppet till och med något, använd en hylsa för att lossa gasvajer fästet och flytta kabeln ett hack, koppla kabeln och stänga gasspjället.
5

Anslut en ledning på en varvräknare till negativa (-) polen på distributören spole, eller på spolpaketet (nyare bilar). Anslut den andra ledningen till en bra motor bergvärme. Vrid varvräknare vredet till lämpligt antal cylindrar på din motor. Starta motorn och titta på rpm numren. För en kall motor, bör den snabba tomgång vara allt från 1500 till 2000 rpm, enligt servicehandboken specifikationer. Om det står klart under detta nummer, med choken fungerar normalt, kan problemet vara snabb tomgång termoventil.
6

Håll varvräknare leder ansluten och motorn igång. Titta in i spjällhuset öppning för två mycket små hål, eller portar. Den övre porten tillhör tomgång luftreglerventilen (IACV). Den lilla hamnen nedanför det hör till snabb tomgång termoventil. Sätt fingret över det nedre hålet. Om motorn är kall, kommer du att känna en bestämd sug. Om inget sug inträffar, är ventilen öppnar inte ordentligt, och detta kan bero på en igensatt djupfryst kolven i ventilen. Ventilen måste rengöras eller bytas ut.
7

Kör motorn tills den har nått normal arbetstemperatur eller när kylaren kylfläkten aktiveras. Placera fingret över snabb tomgång termo-porten igen och känner för något vakuumsugning. Den tomgång ska nu läsa 675-750 rpm, enligt din varvräknare. Detta innebär snabb tomgång termoventil har stängt, skära av vakuum. Om tomgång är fortfarande mycket hög efter komplett motor uppvärmning, betyder det att termoventil har förblivit fastnat öppen. Ventilen kommer att behöva bytas ut eller rengöras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68409.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.