Felsökning Automobile laddningssystem Problem

Laddsystemet i en bil håller inte bara den viktigaste batteriet laddat, ger det också nödvändigt elkraft för att driva motorn och tillbehör. Bestående av ett batteri, generator och spänningsregulatorn kan avgiftssystemet verkar komplicerat i början, men när bryts ned i sina grundläggande delar, är det ett mycket enkelt system att förstå. Dim strålkastare, långsam igång eller ett urladdat batteri är säkra tecken på att avgiftssystemet kräver reparation. Diagnostisera laddning systemproblem själv kommer att spara tid och pengar. Saker du behöver
Stoppkloss
Metric Hylsnyckelsats
Slip-gemensamma tänger
Batteripolen borste Review, Digital multimeter med induktiv amp sond
Batteriladdare
Show Mer Instruktioner
1

Ställ bromsen fordonet parkering och placera hjulkloss bakom ett hjul. Inspektera huvudkablarna batteripolen för korrosion eller glappkontakt. Lossa batteriets kabel muttrarna med rätt storlek uttaget och ta försiktigt bort varje kabel från batteriet. Använd ett par slip-gemensamma tång för att bända batterikablarna löst om det behövs. Var försiktig att inte kontakta batteriernas båda poler samtidigt med metallföremål verktyg.
2

Rengör batteripolerna och batteri kabelskor med ett batteri terminal pensel. Se till att all korrosion har tagits bort och att de tjänster och terminaler är rena och blanka. Byt ledningsskorna på batteripolerna och dra kabeln muttrarna ordentligt. Kontrollera batterispänningen med en digital multimeter. Placera den svarta kabeln på multimetern på den negativa batteripolen och den röda kabeln på den positiva batteripolen. Vrid ratten på multimetern till "VOLT" funktionen och läs den angivna spänningen. Batteriet i vila bör läsa ungefär 12,5 volt.
3

Ladda batteriet om spänningen behandlingen är mindre än 12,5 volt. I vissa fall, vissa generator-utrustade fordon använder positiv jord elsystem. På positiva-markfordon, fortsätt med laddningen normalt som alla anslutningar på batteriet och inte fordonets ram. Anslut den svarta sladden till batteriladdaren till den negativa batteripolen. Anslut den röda kabeln till batteriladdaren till den positiva batteripolen. Anslut batteriladdaren till ett vanligt 120-volts vägguttag och slå på laddaren till den lägsta inställningen. Ladda batteriet i fyra timmar. Om din laddare är utrustad med en automatisk timer, ställ in den på "normal laddning." Kontrollera igen batterispänningen när den automatiska laddningen är klar eller efter fyra timmar, vilket som inträffar först. Om batteriet fortfarande läser mindre än 12,5 V är batteriet dåligt och måste bytas.
4

Kontrollera remspänningen vid generatorn. Generatorn är en rem-drivna tillbehöret på framsidan av motorn. Generatorn är identifierad av en eller flera anslutningar på den bakre och öppen kylflänsar på framsidan genom vilken den interna ledningar kärnan kan ses. Vissa bilar har en separat rem för generator och en del har en enda serpentin bälte som löper alla tillbehör. Se till att bältet sitter tätt mot generatorn remskiva genom att försöka vrida hjulet för hand. Om du kan flytta remskivan för hand då bältet kräver åtstramning. Läs fordonets handbok för att avgöra hur denna justering görs för just din modell.
5

Starta motorn och ta med den till normal arbetstemperatur. Placera den svarta kabeln på multimetern på den negativa batteripolen. Placera den röda ledningen på multimetern på den röda matningskabel på baksidan av generatorn bostäder. På vissa växelströmsgeneratorer tråden är fäst vid en enda inlägg med en 10 mm mutter, på andra generatorer det är en multi-wire plastklämma. Kontrollera om minst 12 volt på den röda matningskabel. Om det inte finns någon spänning på tråden, då finns det ett problem med den smältbara länken. Smältlänken är normalt en tung röd eller svart kabel ansluten till batteriets pluspol. Du kommer att se en bula där länken är placerad. Den smältbara länken kommer att bränna igenom när ett överskott av strömstyrka i kretsen avkänns och därigenom förhindra en brand kabelnät. Om din smältlänk har aktiverats, leta efter ledningar shorts, nakna Krafttrådar eller andra skador på ledningsnätet. Reparera eller byt smältlänken.
6

Med motorn fortfarande igång, kolla efter ett minimum av 14,5 volt vid batteripolerna med multimeter inställd på "Volt." Kläm induktiva amp sonden av multimeter runt den stora röda batterikabeln och vrid multimeter ratten till "Amp"-funktion. Slå på high-beam strålkastare och observera multimetervärdet. En bra generator kommer att visa ca 25 ampere eller mer med motorn på tomgång och alla tillbehör fordon på. Om värdet ligger under 5 ampere vid tomgång, så generatorn måste repareras eller bytas ut.
7

Kontrollera spänningsregulator för korrekt funktion. Någon spänning eller strömstyrka läser inte ligger inom specifikationerna, eller avläsningar som drift när fordonet körs, indikerar ett potentiellt problem med spänningsregulatorn. De flesta generatorer har interna regulatorer som inte kan repareras eller bytas ut bortsett från generatorn. Andra fordon generatorer har externa regulatorer kopplade till brandväggen eller en fender i motorrummet. Byt regulatorn på fordon med externa tillsynsmyndigheter om i steg 6 laddningsspänningen går över 15 volt eller varierar mellan 12 och 18 volt med en förändring av motorns varvtal. Byt bara generatorn om spänningen inte klättra över 12.5 volt vid alla motorvarvtal eller om generatorn inte strömstyrkan testet.
8

Kontrollera remmen motorn marken för raster och korrosion. Motorn jordningsband är normalt placerad på baksidan av motorn och är fäst till brandväggen. Inspektera under-huven ledningar för raster, frays och dåligt allmäntillstånd. Reparera eller byt ut dåliga ledningar som krävs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67288.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.