Hur felsöker jag en 1979 Malibu?

Den 1979 Chevrolet Malibu är en fyra-dörrars sedan. Basmodellen var utrustad med en 3,3-liters sexcylindrig motor. Bilen innehöll flera standardfunktioner, inklusive en katalysator, full spole fjädringssystem, främre krängningshämmare, vadderad kropp-montering systemet, full mattor och ett större bagageutrymme från tidigare modeller. En metod för att felsöka problem med Malibu är att märka vilken typ och placering av dofter bilen är emitting och när de släpps ut. Instruktioner
1

Lokalisera packning ventilkåpan när din Malibu motor luktar det bränt olja när du kör. Packningen kan läcka olja som brinner på den varma motorn. Om ventilkåpan packningen är i gott skick, inspektera oljepåfyllningslocket för att se om den är skadad eller saknas (även kontrollera PCV ventilen för att avgöra om det har blivit inkopplad eller skadas). Titta på oljetråget packningen och topplockspackning för att kontrollera om någon av dessa delar är läcker. Om den brinnande oljan lukten kommer från under bilen istället för motorn, lokalisera och kontrollera tätningen transmission bak för att se om det läcker vätska och blåser som vätska på de heta avgaserna.
2

Kontrollera lambdasond för att se om det är fel när bilen avger ett ruttet ägg eller svavel lukt från avgaserna. Katalysatorn kan också vara igensatt eller på annat sätt felaktig. Du bör även inspektera PCV ventilen och dess deltar slangar för att se till att de inte är anslutna upp eller skadats. Kontrollera även förgasaren för att se om det fungerar korrekt.
3

Inspektera bälten i din Malibu motor när du kan lukta bränt gummi kommer från motorrummet när du kör. En eller flera av dessa bälten kan feldragna, justerad, slitna eller helt saknas. Titta också på wireset av motorn för att se om någon av kablarna har lossnat och vidrör någon av de varma motordelarna medan du kör i Malibu. Om brinnande gummi lukt kommer från de främre däcken istället för motorn, kontrollera de övre och undre kulleder för att se om caster camber och toe-in är korrekt installerade. Felaktigt installera dessa fogar orsakar slitage på dina två främre däck.
4

Hitta och inspektera värmeelementet i din Malibu när det finns en mögel lukt inuti din kupén. Värmeelementet kan läcka kylarvätska eller kylvätska i golv av din bil. Om lukten kommer mer från stammen av fordonet, se till att gummilister runt stammen är fortfarande på plats och fungerar. Saknas gummilister kan tillåta fukt att komma in i stammen och orsaka mögelväxt lukt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67262.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.