Hur man diagnostiserar en Slipping Transmission

En halka sändning är ett vanligt problem, särskilt för äldre bilar med automatlåda. Dock kan problemet synas i nya bilar, och kan påverka manuella växellådor också. Orsakerna till detta kan variera från mycket använt överföring kedjehjul, till otillräcklig transmissionsolja, lågt vätsketryck eller andra frågor. Upptäcka en överföring halka problem kan göras på några minuter. Instruktioner
Automatisk växellåda
1

Sätt din sändning i parkeringsläget och starta motorn.
2

Håll bromsen och sätta reglaget i körläge . Nästan omedelbart, bör överföringen engagera. Om det finns en fördröjning på mer än en eller två sekunder innan sändningen ingrepp, kan det vara halka.
3

Släpp bromsen och börja köra runt. Tryck gasen paddla långsamt och vara uppmärksam när bilen växlar redskap.
4

När bilen växlar till en överlägsen växel bör RPM indikatorn släppa lite, men bör stiga igen när du kliver på gas.
5 p Om indikatorn stiger och du hör motorn accelererar men hastigheten på bilen inte ökar så är det ett tecken på en halka växellåda.

Manuell växellåda
6

Sätt shifter ur växel och starta motorn.
7

Håll kopplingen och flytta växelspaken till olika redskap.

8

uppmärksam för ett klick-liv känner när en shifter in en högre växel. Om det inte finns något klick eller växeln verkar bara flytta löst, kan transmissionen slirar.
9

börjar köra runt och, medan han flyttar, skjut kopplingen hela vägen ner, vänta lite för att bil för att sakta ner och långsamt släppa kopplingen. Bilen ska smidigt få lite fart. Om det plötsligt skakar innan acceleration, kan det vara ett tecken på en halka växellåda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65239.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.