Tecken på Shock Absorber Wear

Stötdämpare göra din resa säkrare och bekvämare. De hjälper din bil däck grepp trottoaren, och de håller dig och din bil från att krocka runt på dåliga vägar. Stötdämpare är en del av bilens fjädring. Upphängningssystemet styr det sätt ramen av bilen samverkar med hjul och däck. Det bör kontrolleras för problem minst en gång om året. Grov rida

Stötdämpare bidra till att ge en jämn, förutsägbar åktur i bilen. Stötdämparna använder hydraulisk teknik för att "suga upp" gupp i vägen. Lyxbilar kan komma med elektroniskt styrd spiralfjäder och hydraulcylindrar med gas-trycksatta stötdämpare vid varje hjul. Utan stötdämpare, skulle din bil rocka runt vilt på sina fjädrar. Om du märker att din bil är grövre och bumpier än vanligt, kan dina stötdämpare bäras ut.
Kontrollfrågor

Stötdämpare också hjälpa dig att behålla kontrollen över bilen . Stötdämpare hålla däcken på marken för att ge dig dragkraft. Med slitna stötdämpare, studsar din bil runt på fjädrarna av bilens fjädring, dra däcken bort från vägen som bilen fjädrar uppåt. Om du har märkt att din bil inte verkar reagera omedelbart till din styrning, speciellt när du kör på en gropig väg, kan dina stötdämpare bäras ut.
Ojämnt däckslitage

Ojämnt däckslitage kan signalera att stötdämparna bär ut. En stötdämpare har en inre cylinder av olja som dämpar energin för förflyttning av bilen och stannar bilen från studsar runt. När ventilerna som kontrollerar oljan slits ut, är road dragkraft minskar och däckets slitbana slits ojämnt. Om slitbanan på däcken är mer slitna på utsidan av däcket, med mindre slitage på mitten, kan dina stötdämpare bäras ut. p> Även om du inte har märkt att din resa verkar ojämn eller att din bil verkar vara studsar runt på sina däck, bör du fortfarande har dina stötdämpare kontrolleras på slitage med jämna mellanrum. I moderna bilar, datorer styr absorption fordon chock och fjädring. En grov ride som är svårt att styra kan orsakas av en dator som är ur justering eller slitna stötdämpare. Din upphängningssystem bör utvärderas var 12 månader eller 12.000 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66725.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.