Hur identifiera motorproblem på en 2000 Mercury Sable

Motor problem på ditt 2000 Mercury Sable kan orsakas av en mängd olika frågor. Medan vissa problem är elektriska till sin natur, andra problem är resultatet av ett mekaniskt fel. Stora motorproblem utlöser "check-engine" lampan tänds. Detta kommer ibland indikera ett allvarligt problem med någon av sensorerna på motorn eller avgassystemet. De flesta ersättare sensorer, packningar och ventiler kan köpas från en auto-delar butik. Men innan du byter något, felsöka problemet. Saker du behöver
OBD (onboard diagnostik) Scan Tool
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och öppna huven. Kontrollera att eventuell ånga som kommer från motorn eller att utvisas ur avgasröret. Någon vit ånga indikerar en head-packning misslyckande. Den topplockspackning behöver bytas.
2

Kontrollera svart rök ur avgasröret. Detta indikerar att motorn är igång rik. Om det finns en stark bränsle lukt som åtföljer denna svart rök, kommer det att bekräfta en rik bränsleblandning. Detta problem måste fastställas av en professionell mekaniker.
3

Kontrollera om knackning, vibration, eller andra konstiga ljud som kommer från motorn. En visuell inspektion kommer normalt att bekräfta vad problemet är. Var noga med att kontrollera motorns fästen på vardera sidan om Sable motor. De gummibussningar uttjänt över tiden och de fästen behöver bytas. När fästena misslyckas, kommer motorn vibrerar kraftigt och kommer att låta som ett metalliskt skrammel.
4

Leta upp porten OBD tillträde inne i kabinen och stäng av motorn. Tillgången port är en kontakt som ligger till vänster om huvudsäkring panelen i förarsidan fotutrymmet.
5

Anslut OBD Scan Tool i åtkomstporten och slå på tändningen men inte startar motorn. Slå sedan på OBD Scan Tool.
6

Vänta OBD Scan Tool för att hämta felkoder från fordonets diagnostiska datorn. Skärmen på felsökningsverktyg borde läsa "OK" när verktyget har koderna.
7

komma åt de lagrade koderna på din felsökningsverktyg genom att trycka på "Meny" och välj sedan "Lagrad Koder "i menyn. Använd Mercury servicemanual att översätta felkoder att avgöra vad problemet är (eller se Resurser).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65128.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.