Felsökning av en 2002 Saturn L300

Den 2002 Saturn L300 kom utrustad med en 3,0-liters sexcylindrig motor. Den tillverkades med många olika vanliga funktioner, inklusive farthållare, fjärr trunk release, framfickor dörr, servostyrning, tilt-ställ in ratten, främre och bakre mugghållare, en eluppvärmd bakruta och 15-tums aluminiumfälgar. Eftersom L300 består av så många olika delar, system och komponenter kan det vara svårt att avgöra vad som orsakar ett visst problem med din bil. Ett sätt att felsöka din Saturnus är att märka hur bilen känns när du kör det. Instruktioner
1

Inspektera Saturnus spiralfjädrar när det känns som bilen rider alltför mjuk. Fjädrarna kan vara för svag eller kan ha blivit bruten.
2

Hitta bältet servostyrning om ratten är svår att slå. Bandet kan vara bruten. Om bältet fungerar, titta även på de andra komponenterna i styrsystemet, inklusive servopumpen, Dragstång slut och servostyrning slang. Dessa delar kan bäras, skadas eller, i fallet med servostyrning slang, igensatt. Slutligen, kolla att se hur mycket styrservoolja du har och se till att vätska inte läcker från vätskebehållaren.
3

Kontrollera booster makt bromsen när Saturnus bromsar är svåra att använda. Boostern kan vara trasig. Om booster fungerar, kontrollera bromsoket för att se om det har fastnat, vilket skulle leda till att bromsen att dra. Bromssystemets huvudcylinder, hjulcylinder och utjämningsventil också kan vara defekt, sliten eller skadad. Titta vid bromsen slangen för att se om det har blivit igensatt eller böjd på något sätt och granska bromsbeläggen, skor, rotorer och trummor för att säkerställa att ingen av dessa delar har blivit skev eller skadad. Du kommer också vill se till att du har rätt mängd bromsvätska och rätt typ av vätska.
4

Leta överföringen modulator om din bil har en automatisk växellåda när bilen förseningar växling. Modulatorn kan vara feljusterad, bortkopplad eller felaktig. Om du har en manuell växellåda kontrollera kopplingen överföring skift för att se om någon av dess delar är skadade eller felaktigt justerad. Du bör också kontrollera transmissionsolja för att säkerställa att den är på rätt nivå och inspektera de återstående transmissionskomponenterna för läckor eller skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67263.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.