Felsökning av en Dodge Stratus Automatic Transmission

Ingenting är värre än att flytta din bil till enheten, och bilen inte rör sig alls. Du kanske tror att du behöver en ny växellåda om detta någonsin händer dig. Bli inte rädd eftersom det bara behöver en enkel service eller reparation. Om du behöver felsöka din Dodge Stratus överföring, kan du göra det utan att blanda in en verkstad. Du behöver bara ca 30 minuter och några enkla verktyg. Saker du behöver
butik trasa ramper
Bil
Stoppkloss
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Ta din Stratus för en enhet att värma upp transmissionen. Om bilen inte kommer att röra sig, låt motorn gå medan du växla transmissionen genom alla växlarna. Se till att du har den inställda nödbroms och hålla foten på bromspedalen när du byter växel. Detta kommer att värma upp överföringen.
2

Parkera bilen men låt den vara igång i ett väl ventilerat utrymme.
3

Lyft huven och lokalisera överföring oljestickan. Detta är en utdragbar pinne med ordet "sändning" på det. Dra ut oljestickan och rengör den med en trasa. Sätt tillbaka den och läsa den vätskenivån för att se till att det är fullt. Det finns en linje på mätstickan märkt "Full hot." Låg transmissionsolja gör att transmissionen slirar.
4

Lukta vätskan och undersöka dess färg. Om vätskan luktar bränt eller inte är rött, måste du ändra det. Gamla vätskan kommer att förstöra sändningen.
5

Passa bil ramper framför framdäcken och köra på upp dem. Aktivera parkeringsbromsen. Placera en chock bakom en av de bakre däck för extra säkerhet. Vänta tills bilen svalna innan du fortsätter.
6

Skjut under bilen på rygg och lokalisera sändningen bifogas motorn. Använd en ficklampa för att inspektera anslutningarna. Kontrollera att det inte finns några trådar hänger ned. Leta efter överföring läckor och samband som kan vara lös. Länkning är vad ansluter växelreglaget till transmissionen. Du kan se denna koppling på den sida av transmissionen. Någon av dessa frågor kan leda till att överföringen till inte fungerar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67253.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.