Nissan Kod P0440

En P0440 felkod på din Nissan innebär att det finns en evaporativ avgasreningssystem ( EVAP ) fel . Typiskt inga symptom på detta problem visas , men felkoden kommer att orsaka problem med utsläpp testning och kan indikera farliga bränsleläckage . Funktion

EVAP systemet styr överföringen av bränsleångor i syfte att förhindra läckage av brännbar bensin i luften. Nissan EVAP -systemet består av ett tanklock , bränsleledningar , ett kol eller träkol kapseln , en avluftningsventil och diverse slangar .
Överväganden

P0440 felet kan orsakas av flera frågor . Den första potentiellt problem att kontrollera är att gasen locket är på och ordentligt åtdragna. Öppna och sätt tillbaka tanklocket , sedan återställa felkoden . Använd ditt fordon som vanligt för de kommande 24 till 48 timmar , och se om felet P0440 avkastning .
Andra orsaker
p Om felet fortsätter att visa efter att du har kontrollerat tanklocket , troligen finns det en läcka någonstans i EVAP systemet . Inspektera alla slangar efter läckor , eller ta Nissan till en lokal verkstad eller återförsäljare för att testa systemet med en rökmaskin som kommer att upptäcka läckor . Om det inte finns några läckor , kan det vara ett problem med avluftningsventilen på din Nissan , eller kolbehållaren kan ha en träsko eller någon annan dysfunktion .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67385.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.