Felsökning av en bränslepump i en '85 Ford Bronco

Vid felsökning bränslepumpen på en '85 Ford Bronco, är det viktigt att förstå de olika problem som är förknippade med bränslepump misslyckande. En bränslepump fel kan orsakas av att köra bilen mycket låg på bränsle, vilket exponerar bränslepumpen och får den att överhettas. En dålig relä eller säkring kan också orsaka ett misslyckande. Det är möjligt för en bränslepump att använda och ändå misslyckas med att producera rätt tryck eller volym på grund av slitage i pumpen. Saker du behöver
Volt /Ohmmeter
Bränsletrycksregulator testare
Schraeder ventil Remover Review vanlig skruvmejsel
Kan av förgasare renare
Visa fler instruktioner
1

Demontera luftkanalen rakt framför spjällhuset. Håll gasen öppna och spraya ett bra skott av förgasaren renare i spjällhuset. Försök att starta fordonet. Om det börjar, är ett bränsle problem bekräftad. Om det inte startar, är problemet inte i bränslesystemet.
2

Kontrollera säkringen bränslepumpen och byt om de befinns vara dåligt. Försök att starta fordonet. Dra bränslepumpens relä ur säkringen reläbox under huven. Anslut voltmetern svarta ledningen till en bra jord. Sondera socket terminalerna. En terminal bör ha makt med nyckeln ut.
3

Ha en hjälpare vrider om nyckeln på medan du söka de återstående tre terminalerna. När nyckeln vrids om, det finns ström till en ytterligare terminal, men bara i två sekunder åt gången. Om datorn inte ser motorn startar, stängs det bränsle av säkerhetsskäl. Sonden skall vara i läge när nyckeln vrids om. Om nyckeln är avstängd i fem sekunder och cyklade tillbaka på, kommer strömmen att återställas för tvåsekundersperioden. Om det finns ström, är pumpen dålig. Om det inte finns någon ström, det finns en kabeldragning problem eller tändningen är dåligt.
4

Lyssna efter bränslepumpen att komma på. Ett annat sätt att kontrollera bränslepumpen för att se om den är i drift, är att öppna tanklocket och lyssna som hjälparen vrider nyckeln på. Om bränslepumpen fungerar och bilen startar inte, gå till nästa steg.
5

Ta bort locket på Schraeder ventilen placerad på bränslefördelningsröret. Avlägsna Schraeder ventilen, med Schraeder remover verktyg. Montera testaren bränsletrycket och cykla de tre gånger på fem-sekunders intervall. Bränslet Trycket bör vara 45 pounds per square inch plus eller minus 2 £. Om det är utanför intervallet, kontrollera regulatorn bränsletrycket på bränsleskenan genom att dra vakuumslangen från regulatorn och letar efter tecken på bränsleläckage. Byt regulatorn om du ser tecken på bränsleläckage. Om det inte finns några tecken på bränsleläckage, byt pumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64968.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.