Min 1990 Volvo startar inte efter att ha stängt

Som det gamla ordspråket säger, om din bil inte startar, har du antingen fått något bränsle eller ingen gnista. Även om detta är en grov förenkling, det ger en bra utgångspunkt för att avgöra varför din 1990 Volvo 240, 740, 760 eller 780 inte kommer att starta efter att den stängts av. Om Volvo saknas en elektrisk laddning från batteriet, rätt bränsle och luftblandningen, gnista, rätt timing eller korrekt kompression, kommer bilen inte att starta upp. En handfull av återkallelser och andra frågor för 1990 års modell innebar systemet bränsletillförsel, bränsletank och elsystem och kan vara bidragande till frågan. Instruktioner
1

Se till att din Volvo är i P eller Park ståndpunkt, om det är en automatisk växellåda. Om det behövs, placera den i parken och prova att starta bilen igen. En automatisk växellåda är standard på 1990 Volvo 760 och 780 och finns som tillval på 240 och 740.
2

Kontrollera att kopplingspedalen på din Volvo är helt nedtryckt vid start, om det är en manuell växellåda. Tryck ner kopplingspedalen hela vägen till golvet och håll den där medan han försökte starta bilen igen. Addera 3

Kontrollera om motorn dras igång med normal hastighet när du vrider på startnyckeln . Om motorn gör ett morrande ljud och låter som om det kommer att starta när du vrider på nyckeln, är motorn dras igång normalt. Se till att du har tillräckligt med bränsle i tanken. Även om det fanns någon påminner involverar bränslemätare för 1990 Volvolastbilar, tänk på att bränslemätaren kan vara trasig. Om du har bränsle i tanken, ta din Volvo till en tekniker. Bränslet kanske inte gör det i motorn på grund av en dålig bränslepump eller igensatt bränslefilter. Volvomodeller 1990 och tidigare ofta har problem med bränslepumpen relä, speciellt efter att motorn har stängts av. Vänta en timme eller så och försöker starta den igen, sedan har en Volvo tekniker byta reläet. Dessutom kan tändsystemet har ett problem, såsom spolen eller fördelarlocket, eller kamrem eller kompression kan vara avstängd.
4

Kontrollera om motorn dras igång i långsam hastighet när du vrid tändningsnyckeln. Om du hör morrande buller men det är långsamt, med en sekund eller så mellan vevar är motorn dras igång långsamt. Batteriet kan ha en låg kostnad. Prova att stänga av vindrutetorkarna med tändningsnyckeln i läge "ON". Om torkarna flytta men i en långsammare takt än normalt, kan batteriet vara låg. Du kan försöka rivstarta bilen med startkablar eller ta in batteriet i en Biltema som kan ladda batteriet. Om batteriet inte har för lite makt, ta din Volvo till en tekniker. Startmotorn kan gå dåligt eller du kan ha interna motorproblem.
5

Bestäm om motorn inte vev utan bara gör ett klickande ljud när du vrider på startnyckeln. Om du hör ett klickande ljud kan batteriet ha en låg kostnad. Slå på vindrutetorkarna med tändningsnyckeln i läge "ON". Om torkarna flytta men i långsam takt, kan batteriet vara låg. Försök rivstarta bilen med startkablar eller ta in batteriet i en Biltema som kan ladda batteriet. Om batteriet inte har för lite makt, ta din Volvo till en tekniker. Startmotorn eller en del av det startsystemet kan ha misslyckats. Dessutom kan ett antal villkor har orsakat din Volvo att ange ett "nej start" tillstånd, t.ex. SRS airbag sensor ljus slås på eller en defekt RPM sensor.
6

Bestäm om motorn inte ingenting alls när du vrider på startnyckeln. Slå på radion eller lamporna. Om de inte slår på, kan batteriet vara fel. Du kan försöka rivstarta bilen med startkablar eller laddar batteriet på en kvalificerad Biltema. Om batteriet är OK, bör du ta din Volvo till en tekniker. Tändningslåset, startmotorn elsystem eller startmotorn kan ha misslyckats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65496.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.