Felsökning en bilstereo När Öresund klipper ut

Det kan vara frustrerande att slå på bilstereon och ta reda på att ljudet har klippt ut. Försök att felsöka och åtgärda problemet hemma innan du tar bilen till återförsäljare eller auto verkstad. Ledningar, säkringar, högtalare och antenner kan ofta orsaka en förlust av ljud. Kontroll av dessa områden kan du spara pengar. Kontrollera kabelanslutningar

En av de vanligaste orsakerna till en förlust av ljud är lös eller frånkopplad ledningar. Avlägsna stereo locket. Skruva loss skruvarna. Lyft försiktigt ut radion. Följ kablarna från baksidan av stereon. Se till att varje tråd är ansluten.
Sliten eller skadad Wires

Kontrollera skicket på alla trådarna. Byt ut eller reparera skadade ledningar, vilket kan leda till att du förlorar ljudet helt.
Kolla Högtalare

Ibland är det enda problemet är en lös högtalarkabel eller ingen anslutning till bilens högtalare. Kontrollera högtalarna och göra vissa de är anslutna till stereon.

Kontrollera om en felaktig talare om trådarna är alla anslutna. Använd en voltmeter för att kontrollera för felaktiga ledningar som inte gör en anslutning. Det är möjligt att talaren har blåst och måste bytas.
Kontrollera säkringar

Undersök säkringarna i säkringsskåpet. Byt ut alla säkringar. Ofta ljudet återkommer med en ersättare säkring.
Kolla Radio Watt
p Om din radio effekt är för låg för högtalarna eller bilen, kommer det att orsaka en förlust av ljud. Läs bilens instruktionsbok för lämplig radio wattal rekommendation. Byt radion eller installera en förstärkare för att ge den lämpliga nivån radion effekt för att återställa ljudet.
Check radioantenn

Ett annat problem kan vara en felaktig antenn om du re inte får så många radiostationer som du brukade. Kontrollera dess skick och byt ut den vid behov. Det bör återställa stationer och stereons ljud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64252.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.