Symtom på motor lagerhaveri

Av alla de saker som kan ta din motor ut, lagerhaveri är ett av de mest försåtliga. Bil-orienterade typer tenderar att försöka ignorera bärande frågor och kompensera för dem genom att använda allt tjockare olja och ett öga på mätarna istället för att bara byta ut dem efter behov. Men lagerslitage kan ha brett upplagda konsekvenser inte bara för din motor, men att någonting bult till det. Silver Spån i oljan

en viss mängd silver-liknande, metall Sheen - faktiskt aluminiumdamm - i oljan och på oljestickan är ett resultat av normal lagerslitage. Men denna damm bör vara just det, ett pulver fint nog att du inte kan urskilja någon enskild korn av aluminium. Men när lagren på grund av överhettning eller få slut på olja, kommer lagren 'aluminium utsida rakning vanligtvis bort i fina flisor eller band. Om du hittar flisor eller band av aluminium fastnat på din oljestickan eller i oljan vid oljebyte, då du har en bäring antingen borta eller på väg ut. En bra mekaniker kommer alltid att skära av toppen av hans oljefilter efter varje oljebyte för att kontrollera de filtermedia för tidiga tecken på överskott av aluminium damm och spån.
Koppar Sheen i Oil

Många lager använder tre lager, en mjuk aluminium yttre skikt, ett skikt av koppar i mitten och en stål stödplatta. Sådana tri-metall lagren av koppar, vilket är en mjukare men slicker metall än aluminium, för att ge ägaren en sista försvarslinje innan lagret slits ner till stål eller misslyckas helt. Den koppar skiktet kommer vanligen pågå ett eller två tusen miles, vilket ger dig en möjlighet att upptäcka förestående lagerhaveri innan det dödar din motor. När du lagret blir ner till koppar skiktet, kommer lagret skickar ut en röd flagga i form av koppar damm i oljan. Om du ser en ceppory glans på oljestickan, inuti ventilkåpan eller i oljan, då du har en bäring på gränsen till misslyckande.
Förlust av oljetryck

Din oljepump rinner en viss mängd vätska: säg 20 liter per minut. Om du har 20 små tryckläckage i motorn - läckor som de hydrauliska lyftarna, de vipparmar och klyftorna mellan din motor kullager - att varje flöde en gallon per minut, så du har inget oljetryck eftersom oljans gå ur oljan kanalerna så fort det kommer in Så överskjutande spel mellan lagren som en följd av överskott lagerslitage kommer att blöda av oljetryck, speciellt vid låga varvtal när pumpen är spinning långsammast. Medan flera saker kan orsaka en förlust av oljetrycket vid låga varvtal, är detta ett tecken på allvarligt slitna lager i den nedre änden.
Buller i Engine

flesta NYOMVÄND bil killar har hört av spö knock, om inte hört det själv. Rod knock - en stadig hamrande som ökar linjärt med rpm - händer när överskott spelrummen orsaker genom lagerslitage orsaka stången big-ändar för att hamra mot vevaxeln vid toppen och botten av kolvslaget. Rod knock är en säker indikator på slitna lager. Men det finns en annan typ av motorljud som kan indikera slitna lägre ändlagren, och det kan hända i ventilsystem och lyftare. Många motorer har ett "prioriterat main" smörjsystem, vilket innebär att oljetrycket går till vevaxeln och stavarna innan det gör någon annanstans. Överskott oljeläckage på veven och stavar kan svälta ventilsystem som behövs tryck, vilket resulterar i en till synes oförargliga lyftare kran som faktiskt indikerar slitna vev eller stång kullager.
Slitna Bälten och överföringsbrus

Här är ett intressant symptom som tenderar att glida den genomsnittliga mekaniker sinne. Dina huvudsakliga lagren har två typer av bärande yta, den vanliga lagret ansikte att vevaxelns rider på, och en "axiallager" yta i motorblocket som håller transmissionen från att röra sig fram och tillbaka. Den dragkraft-bärande ytan, som är vertikal i motorblocket, kan bära precis huvudlagret ansiktet. Om det finns tillräckligt med utrymme på stången tidskrifter, kan slitna axiallager tillåta veven för att gå framåt eller bakåt tillräckligt för att orsaka överdriven kant-slitage på banden, eller bakåt tillräckligt för att störa ut momentomvandlaren i transmissionen. Det senare kan orsaka överföringsbrus åtminstone, och i värsta fall kan bryta transmissionen. Metallen damm till följd av kraften hos momentomvandlaren trycka tillbaka på oljepumpen kan täppa till filtret, vilket kan orsaka vätsketryck förlust - och kopplingen slirar - i överföringen som en följd av igensatta filter och skador på pumpen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68672.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.