Toyota Matrix motorproblem

Toyota Matrix är en crossover vagn baserad på den populära Corolla. Den första Matrix debuterade 2003. Den omarbetades 2009 för att matcha den omgjorda Corolla. Medan Toyotas är kända för sin tillförlitlighet, är Matrix benägen att flera motorproblem. Men de flesta av dem är små och kan fästas till en minimal kostnad. Underlåtenhet att starta

Två frågor kan hindra motorn från att starta. Båda dessa frågor gäller för 2005 års modell Matrix, exklusive XRS-modellen. Den första frågan är en dator glitch som kan fastställas av alla återförsäljare under garantitiden. Tjänsten bulletin nummer är EG018-05. Den andra frågan är en brist på bränsle trycket efter att ha parkerat under en lång tid. Detta kan avhjälpas genom att ställa in tändningen till "RUN" tills bilen startar eller genom att ersätta bränslepumpen.
Motorknackning

För årsmodellerna 2003 till 2007 kan Matrix motorer uppleva skrikande eller knackar ljud som härrör från deras motorrum. Detta beror på en felaktig tillbehör remspännaren.
Loose tanklock

Om tanklocket inte sitter fast på fordonet, kontrollera motorn ljus kan komma på. Detta kan också orsaka att motorn går ojämnt och gör udda ljud.
Felaktig luft /bränsleblandning Sensor

En felaktig luft /bränsle-sensor i motorn kan orsaka en check engine ljus och kan behöva bytas ut. Detta påverkar Toyota Matrix årsmodeller 2005 och 2006.
Förångare Utsläpp Läckage

En förångare utsläpp läckage kan orsaka en lätt kontrollera motorn för årsmodell 2005 Matriser. Detta orsakas av en liten läcka i träkolskanistern av förångaren avgasreningssystem. För årsmodeller 2003 och 2004 kan härröra från
Bent Olja Baffle

kontrollera motorn ljus oljesystemet. Oljan fyllning munstycke som används av vissa butiker oljebyte kan böja olje baffeln i systemet som orsakar en lätt kontrollera motorn och eventuell motorljud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65170.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.