Felsökning av en Diesel Fuel Injection

Med komplexiteten i dagens dieselmotorer, är det stora antal saker som kan gå fel i ett sådant system irriterande. Den diesel insprutningssystemet är den komponent av dieselmotorn som pumpar bränsle in i motorn. Om denna komponent är på något sätt inte fungerar, kan det minska resultatet för din motor, orsakar onödigt slitage, eller ens hindra din motor från start. Det är möjligt att felsöka ett antal av dessa problem själv. Instruktioner
1

Kontrollera och rensa träskor i distributören delen av bränslepumpen. Dessa träskor kan få rotorn att gripa. Dessa system använder dieselbränsle sig som ett smörjmedel.
2

Kontrollera om luft i bränsleledningarna om du upplever problem antingen med motorn startas eller du upplever motorstopp. Om luft kommer in i ledningarna det resulterar i en förlust av bränsletrycket i systemet, vilket leder till problem såsom oförmåga att starta motorn eller vid stopp.
3

Kontrollera för korrosion på kretskortet som ansvarar för regleringen av bränsleflödet in i systemet. Kontrollera undersidan av insprutningspumpen för anslutningarna. Om du hittar betydande korrosion, kan du behöva byta ut enheten. Detta problem beror på arten av själva tekniken, med de mönster som insprutningssystemet baseras vara äldre än, och inte avsedd för den dator som styr det.
4

Kontrollera bränslefiltret (er) för igensättning. Byt dem vid behov. Denna typ av rutinunderhåll utförs vanligen var 100.000 till 150.000 miles.
5

Kontrollera att vatten finns i bränslesystemet. Om du hittar vatten, måste du byta ut eller reparera sylinator enhet, som fungerar för att avlägsna vatten. Vanliga symptom på vatten i bränslesystemet inkluderar stopp, dåliga resultat, och inte kunna starta motorn.
6

Kontrollera om en bristning i diesel hissen pumpmembran. Tecken på en bristning inkluderar bärandet av kolven. Symtom på en sådan bristning inkluderar en brist på bränsle tryck eller lågt tryck.
7

Kontrollera kalibreringen av injektionsenheten. Om du misstänker att kalibreringen är avstängd omkalibrering brukar uppnås vid en tillverkares servicecenter. Denna typ av problem är oftast finns i nya system.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67488.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.