EGR Ventil Symtom

avgasåterföring (EGR) ventilsystem, först till bilar under 1973, minska bildningen av NOx gas från fordon. Processen innebär att låta en liten mängd avgaser in i insugningsröret att kyla förbränningstemperatur. Detta minskar reaktionen mellan kväve och syre, de två gaserna som bildar NOx. Problem med dessa ventiler uppstår när ventilen förblir antingen öppen eller stängd. Med tiden har tekniken bakom EGR-system avancerade. Den bästa åtgärden innebär dator diagnostiskt test på ditt system genom att en mekaniker om bilen uppvisar symptom på ett problem. Ojämn tomgång

När bilen är igång men inte röra, går tomgången vara grov. Detta är ett tecken på att ventilen har fastnat i öppet. Under tomgång, det finns ingen EGR-flödet in i förgreningsröret. Ventilen förblir stängd tills motorn värms och arbetar hårt. Eftersom belastningen på motorn ökar, startar förbränningstemperaturen att stiga. Detta föranleder EGR-ventilen att öppna och dra avgaser in i insugningsröret. Om ventilen fastnar öppen, kommer bilen tomgång ungefär när motorn är kall.
Pinga

Motorn kommer att göra en knackar buller, indikerar att ventilen har fastnat stängs. Misslyckandet av ventilen att öppna orsakar ordentligt en ackumulering av kol i avgasporten. Resultatet är ett pinga eller knackar när motorn går. Detta kommer att vara särskilt sant under acceleration. Motorknackning är ett vanligt symptom på ett antal problem. Kontrollera motorns temperatur, de tändstift, specs timing och oktan bränsle procent. Om dessa frågor verkar inom normalintervallet för din bil, är nästa steg att överväga EGR ventilen.
Svårstartad

EGR ventilen förblir stängd när motorn är kall. När du försöker starta bilen, skapar en öppen ventil ett vakuum läcka i insugningsröret och påverkar tändningen. Carbon uppbyggd på tändstiften kan också orsaka startsvårigheter. Denna uppbyggnad uppstår när ventilen inte fungerar korrekt. Bilen startar, men det kommer att kämpa och kan ta flera försök innan motorn vevar.
Misslyckades Emissionstest

NOx bidrar till luftföroreningar. Det är en uppgift för EGR-ventilen för att styra denna form av utsläpp. Många stater kräver provning av denna ventil och utsläpp som produceras av en bil innan fordonet kan licensieras. Om din bil inte detta test, är EGR-ventilen gör inte sitt jobb, och bilen släpper giftiga utsläpp i luften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63720.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.