Hur till Prov en Magnetventil, för en utombordsmotor

Solenoiden på en utombordsmotor har den viktiga funktionen att överföra batterispänningen till startmotorn. När kontakten inuti startsolenoiden aktiverar elektroniskt, öppnar en krets som passerar elektrisk ström från batteriet till startmotorn, som stänger av motorn över. Shorts eller frånkopplade ledningar på solenoiden kan förhindra att motorn startar. En ganska enkel komponent, kan solenoiden kontrolleras för korrekt funktion med hjälp av några enkla verktyg och steg. Saker du behöver
Boat bruksanvisning
Hylsnyckelsats
Ratchet
Klädhängare tråd
Voltmeter
Assistant Review Spare bygel
Visa fler instruktioner

1

Dra av din övre motor fallet unclasping huven snaps för hand. Använd en socket och skiftnyckel om det övre fallet har skruvar. Se till att din snodd cut-off switch inte har aktiverats så att när du vrider startnyckeln motorn startar. Dra tändstiftskontakten från spetsen på tändstiftet, dra alla stövlar tändstift om motorn har flera cylindrar. Anslut tråd klädhängare till insidan av pluggen sladdkopplingsdonet och malde den mot motorblocket. Ground alla tändkablarna på liknande sätt.
2

Placera den positiva ledningen från en voltmeter till den positiva sidan av huvudbatteriet. Anslut minuskabeln på voltmetern på ren metall på motorn. Leta efter minst 12,6 volt eller mer. Varje läsning mindre kräver att du laddar batteriet till full kapacitet.
3

Kontrollera din box stuga säkring. Kontrollera att startmotorn säkring eller relä sitter tight i sina kontakter och att säkringen elementet har inte blåst. Byt någon säkring eller relä som ser dåligt. Du byta startreläet med en annan liknande relä i säkringsboxen, sedan testa för starter drift. Om motorn startar, var reläet dåligt.
4

Leta efter startmotorsolenoiden bredvid startmotorn på motorblocket. Se din bruksanvisning för dess exakta läge. Placera voltmetern positiva ledningen till den stora "Bat" anslutning (oftast en röd tråd) på solenoiden, med tändningsnyckeln i läge "på". Leta efter 12,6 volt. Om om inte läser 12,6 volt, kontrollera ledningarna säkringsdosan och de viktigaste elektriska cut-off switch. Vrid nyckeln off.
5

Place voltmetern positiva ledningen till den mindre wireterminalen på solenoiden (oftast lila eller gult), och voltmetern negativa till en bergvärmepump. Har din assistent vrida om nyckeln för att starta motorn. Voltmetern bör läsa 12,6 volt eller mer. Lyssna till solenoiden att klicka och starter att snurra. Om du inte har 12,6 volt och startmotorn inte snurrar, du har ett problem med tändningslåset.
6

med tändningsnyckeln på, placera änden av en bygel på den stora " Bat "terminal på solenoiden. Placera den andra änden av bygel på den andra solenoiden stolpen. Om solenoiden har tre tjänster, kommer du att hoppa de två största terminal inlägg på solenoiden. Om solenoiden inte klickar eller startmotorn inte snurrar, har solenoiden en defekt kort och måste bytas ut. Om solenoiden klickar men startmotorn inte snurrar, har startmotorn ett internt kort och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67071.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.