Felsökning Walbro Förgasare

Walbro förgasare är, genom sin konstruktion, mycket pålitlig. Även förgasare inte längre används på serietillverkade fordon, äldre fordon som är fortfarande på väg använder dem. En Walbro förgasare drar in luft från utsidan av motorrummet och blandar det med bensin. Bränslet sänds sedan till motorn för att brännas. Om du upplever en ojämn tomgång, bör du göra en del felsökning för att upptäcka källan till problemet. Lyckligtvis finns det bara två vanliga problem med Walbro förgasaren. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och kontrollera tomgångsvarvtalet. Förgasaren bör blanda luft och bensin vid en 14,7-till-1-förhållande. Om den inte är det kommer tomgång sjunker under 500 rpm på varvräknaren.
2

Öppna huven och leta de två skruvarna vid basen av förgasaren. Dessa skruvar är justerskruvarna för Walbro förgasaren. Vrid dessa skruvar moturs med en skruvmejsel för att tillåta mer luft i systemet och därmed ge en högre tomgång. Om viloläge inte ökar när du vrider skruvarna, så problemet är förmodligen den Walbro s filterskärmen.
3

Lokalisera skruven på sidan av förgasaren. Denna skruv har en skruv platta på plats. Ta bort skruven, och du kommer att kunna se en skärm. Walbro använder ett internt filter skärm, tyvärr blir det smutsigt ganska lätt. Om du ser något skräp på skärmen, ta bort den och rengör den (eller ersätta skärmen).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64424.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.