Hur identifiera Distributören på en Chevy

När diagnostisera en Cheva HEI distributören, ska i händelse av en antändning miss, de tändstift och tändstift trådarna plug inspekteras först att isolera problemet. Tändstiften bör tas bort, och elektroden och keramiska center bör undersökas. Den viktigaste frågan är den elektrod för slitage och gap. Den keramiska kärnan bör kontrolleras för färgning och kol uppbyggd. Eventuella avvikelser är orsak till byte. Tändstiftet trådarna ska sprayas med vatten medan motorn är igång. Leta efter gnistbildning till blocket eller någon annan metallyta. I stället för Ijusbågsbildning, bör motståndet kontrolleras för öppnas (separerade kärnor) i trådarna i vilket fall det kommer att vara mycket hög resistans. Saker du behöver
Voltmeter
Phillips skruvmejsel
Spare tändstift
Spray flaska vatten
Timing ljus
Visa fler instruktioner
1 < p> Dra en eller två tändkablarna från fördelarlocket och kolla efter korrosion. Rengör eller byt ut locket om något hittas.
2

Ta bort fördelarlocket, med Phillips skruvmejsel. Om motorn har en isolerad typ misständning där en eller flera cylindrar har en misständning (miss), kan den isoleras på pluggar, sladdar eller mössa. Kontrollera locket mycket noga för sprickor och gnistbildning mellan polerna. Byt ut om det finns några avvikelser. Om miss är täta och slumpmässigt, fortsätter denna diagnos.
3

Anslut stroboskop. Fäst den röda krokodilklämman till den positiva polen på batteriet och den svarta klämman till den negativa polen. Se till att kablarna lägger på insuget där de inte kommer att falla in i fläkten eller rörliga delar. Haka induktiva kol klämman kring den närmaste ledningen på vardera sidan av motorn. När motorn är igång, rikta ljuset på motorn och se ljuset. Leta efter en stadig blixt utan buggar eller svarta outs. Flytta till nästa tråd och så vidare, notera cylindrarna som visar en miss. De som uppvisar en miss måste kontrolleras igen för ett elektriskt fel i antingen tråd, plugg, mössa, rotor eller spole.
4

Spray varje cylinder avgasgrenrör nära huvudet med vatten. De cylindrar som skjuter väl kommer förånga vattnet så fort den träffar grenröret. De svaga cylindrarna kommer att ta ett tag att förånga vattnet. Nu när de misständning cylindrarna isoleras, skall det prövas huruvida misständning är distributören eller komponenten objekt, en dålig insprutare, eller ett mekaniskt internt problem, såsom en bränd eller fastnar ventil eller sliten kamaxel.
5

Kontrollera svaga cylindrarna med hjälp av extra tändstift genom att dra tråden från svaga cylindern vid kontakten och sätter i tändstiftet i tråden. Lay pluggen och tråd på blocket så det är jordat. Starta motorn och titta gnistan vid stiftgapet. Om gnistan är konstant och stark med en blå look, byt kontakten. Om den lediga kontakten visar lite gnista, byta tråd med en bra cylinder och försök igen. Om det förbättrar, byt ledningarna. Om det inte blir bättre, sätt på locket. Innan du gör detta, dock, byta cylindrar med extra tändstift. Dra ut kontakten ur den aktuella tråden och installera om den, sedan plocka en cylinder som är känt för att vara bra. Sätt i kontakten och försök igen. Om kontakten har ett bra konstant gnista, är feltändningen definitivt isolerade.
6

Dra den elektriska kontakten från insprutare på en av de svaga cylindrar och titta på en bra droppe i RPM. Om ingen betydande nedgång inträffar skall injektorn bytas.
7

stänger av motorn och anslut stroboskop induktiva kol till spolen tråd. Starta motorn och titta på ljuset för oegentligheter. Om något finns, byt ut spolen.
8

Kontrollera modulen tändningsstyrning om det finns en ihållande, kontinuerlig miss eller ingen eld alls (a ingen start). Med nyckeln på, kolla distributören kontakt för ström. Om det finns ström, byt modulen tändningslåset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64885.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.