Hur vill kolla min 2001 Cavalier bränslepump

Chevrolet introducerade Cavalier 1982. Den 2001 Chevrolet Cavalier producerades med alternativet med en 2,2-liters rak 4-cylindrig motor, eller en 2,4-liters rak 4-cylindrig motor. Den 2001 Cavalier har en elektronisk bränsleinsprutning bränslesystem med en bränslepump som matar bränsleledningarna till bränslefördelningsröret. Den bränslefördelningsröret matas sedan med fyra bränsleinjektorerna på bakre kanten av motorn. Över tiden bränslepumpar kan gå dåligt, och det finns tester du kan utföra för att eliminera eller diagnostisera om din bränslepump är verkligen fel. Saker du behöver
Bränsletryck testare
andra person eller biträdande
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Cavalier, och lokalisera bränsleskenan på den övre bakre delen av motorn. Bränsleskenan är metallröret som ansluter till alla fyra spridare. Ta bort locket från den utskjutande nippel på toppen av bränsleskenan. Detta utsprång kallas bränslet port tryckprovare, och används för att diagnostisera problem bränsletillförsel. Installera en bränsleslang tryckprovare på testaren hamnen och ombonad testaren på porten.
2

Fråga en assistent eller andra person för att stänga av motorn på. Om motorn inte kommer att köras, be din assistent att dra runt motorn, som om han försökte starta den, men inte längre än tre sekunder åt gången. Läs bränsle ratten tryckprovare under motorn kör cykel, eller motorn välter. Ratten bör ange en läsning mellan 44-54 psi, eller pund per kvadrattum. Om mätaren inte ange detta när motorn är igång, eller sporadiskt under motorns vända, då finns det ett bränsle ger problem.
3

Be din assistent för att stänga av motorn eller stoppa motorn runt. Ta testare bränsletryck, och sätt på locket testa porten omedelbart. Placera kroppen nära tanklocket dörren på Cavalier och öppna dörren. Avlägsna tanklocket. Du ska placera örat intill tanklocket hål för de kommande två testmetoderna.
4

Be din assistent att vrida nyckeln till "Tillbehör" och sedan backa, och upprepa detta fyra gånger i rad. När nyckeln vrids till "Tillbehör" bör du höra en liten motordriven buller kommer upp röret tankluckan till örat. Om du inte hör detta ljud, då du kan ha en felaktig bränslepump. Fortsätt till nästa hörbara testproceduren i Steg 5.
5

Be din assistent för att stänga av motorn på helt eller bara dra runt motorn om det brukar börja. Lyssna noga när motorn är vända, eller att köra för ett "gurglande" eller "klingande" ljud från bränslesystemet. Den "gurglande" ljud är bränslepumpen ingrepp med flytande bränsle. Den "klingande" buller är bränslereturledningen sätta bränsle tillbaka i tanken. Den huvudsakliga ljud du vill höra är det gurglande ljud, eftersom detta innebär att bränslepumpen är engagerande. Om du inte hör något ljud, då din bränslepumpen inte fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67127.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.