Hur felsöker jag en 1984 Toyota 4runner Engine?

Any motor, inklusive 2,4 liters, 4-cylindrig motor som kom standard på alla 1984 Toyota 4Runners, har tre olika processer som måste komma samman för att starta motorn. Energiflödet eller den väg som den elektriska gnistan måste vidta för att antända kolvarna till handling är det första. Luftflödet, som blandas med bränsle för att generera explosionen som krävs för att starta fordonet är den andra. Bränsleflödet som levererar bränsle från bensintanken till bränsleinsprutaren där blandningen sprutas in i inloppsportarna skapar kontrollerad explosion att börja löpa. Instruktioner
Energy Flow
1

prop öppna din huva och inspektera batteripolerna. Kontrollera om korrosion och rost som kan orsaka problem med energiflödet från batteriet. Använd en blandning av bakpulver och vatten för avlägsnande av något av detta. Få i lastbilen och slå på radion och innerbelysning. Om båda startar, är chansen att ditt batteri är okej.
2

Koppla bort den negativa batteripolen från batteriet och ställ in den så att den inte kan röra metall. Detta kommer att förhindra personskador eller skador på 4Runner elsystem och batteri.
3

bort och inspektera tändkablarna. Det bör inte finnas några avbrott eller nött isolerade ledningar. Kontrollera fördelarlocket, som kommer att vara rund plastbit du bort tändkabeln från. Det bör inte finnas några brännmärken eller kol scoring på locket eller distributören bas.
4

Kontrollera startapparaten. Om batteriet fungerar bra men motorn fortfarande inte startar, kan det vara startmotorn eller solenoiden. Om du vrider om nyckeln och det finns ett klickande ljud, indikerar att en dålig starter. Om det finns ingen buller, kan det vara tändningslåset. Addera Air Flow
5

Ta bort luftfiltret från luftintaget kåpa. Detta är centrum bit av motorn som liknar en rund kakform. Ta bort vingmuttern skruven från mitten av cirkeln. Lyft locket noga med att inte störa "O" ring på insidan av locket. Luftfiltret blir ljuset vikt runda stycket med fiber i mitten. Om detta filter är igensatt, kan det störa luftflödet och förhindrar att motorn startar.
6

Byt smutsigt filter om det behövs. Om du inte har en ersättare filter, använd ett lågt tryck tryckluft för att rengöra fiber i mitten av filtret att blåsa skräp utanför.
7

Kontrollera luftintaget kåpan för skräp och smuts . Luften tas in genom intagshuv, filtreras och tvingade på väg till bränslepumpen. Ibland kommer det att finnas löv och annat skräp som begränsar luftflödet.
Fuel Flow
8

Inspektera bränsle linjer som går in i motorn. Om de ruttnade, splittring eller sprickbildning, som kommer att störa bränsle och luft blandningen. Följ linjerna från tanken till bränslefiltret. Placera en droppskål under bränslefiltret område att fånga spilld gas.
9

Ta bort clipsen vägledande bränsleledningen i filtret och inspektera slang för slam eller blockering. Om ett bränslefilter inte har ändrats på länge, det byggs upp kan begränsa flödet till motorn hindrar den från att starta. Ta den andra linjen som går till bränslepumpen. Om det inte finns några slam eller uppenbara problem med filtret, sätt tillbaka det till bränsleledningen och byt ut klippen.
10

Kontrollera bränslepumpen för skador på fästena som håller dem vid fordonet och för läckor . Om 4Runner låter som det är att vända på men inte riktigt göra det, eller motorn "knackar" på frågan skulle kunna vara att leverans av bränsle till bränsleinjektorerna via pumpen.
11

Kontrollera gasnivån. Prova att lägga en gallon bensin och se om det gör att du kan starta motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66562.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.