Felsökning av en tändspole

Den tändspolen alstrar gnistan som matar tändstift i motorn. En motor som inte får rätt gnista från tändspolen kommer spotta, stall. Testa tändspolen innan du byter den för att bekräfta att det är källan till problemet. Du kan testa tändspolen själv med en digital multimeter. Du kan hitta ersättare spolar på en bil återförsäljare eller auto delar butik om du bestämmer att du behöver byta ut den. Saker du behöver
hylsa och spärrskaft set
Wrench in
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

ta bort kabeln från den negativa terminalen på batteri. Sätt kabeln i ett område där det är utom räckhåll för terminalen.
2

Lyft huven på din bil och hitta tändspolen i motorrummet. Leta efter en cylinderform eller en platt, fyrkantig del med en stor trådmatning in det.
3

Dra stora matningstråd från tändspolen. Det kommer att dra rakt ut. Koppla den andra kabeln från spolen genom att släppa låstungan och dra dem rakt ut kontakterna. Om ledningarna är säkrad med en mutter, använd en hylsa och spärrskaft eller en skiftnyckel för att ta bort muttern.
4

Använd en multimeter inställd på ohm och testa spolens primär-och sekundärsidan. Anslut den röda kabeln från mätaren på en kontakt och den svarta kabeln från mätaren på den andra. Notera motståndet visas från de två kontakterna. Värdet ska ligga 0,7-1,7 ohm. Ett resultat utanför detta intervall kan tyda på en defekt spole.
5

Anslut en mätsladd till hög spänning terminal och anslut den andra ledningen till spolens negativa anslutning. I behandlingen av detta test skall vara allt från 7.500 till 10.500 ohm. Ett resultat utanför detta intervall kan innebära din spole sviktar.
6

Anslut ledningarna till spolen och anslut spolkabeln till hög spänning terminalen. Byt ut negativa batterikabeln till terminalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64773.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.