DIY: Bil Diagnostik

instrumentbrädan i din bil har en serie lampor FEL-indikeringen. Dessa kan inkludera ditt ljus kontrollera motorn, ett däcktryck sensor, ABS-bromsar, med mera. Många av dessa diagnoser kan lätt genom nås med hjälp av en diagnostisk skanner. Men i många fall kommer du behöva en annan scanner för varje diagnossystem. Eftersom tekniken blir mer integrerade, det finns möjligheter skannrar blir mer flerspråkig med olika diagnostiska koder som används i moderna bilar. Åtkomst diagnostik kräver samma steg för de flesta system. Saker du behöver
Diagnostic scanner
Visa fler instruktioner
1

Titta på lamporna indikatorn för PROBLEM på din bil, kommer detta att hjälpa dig att avgöra vilken typ av skanner du kommer behöver. Sedan kör till en Biltema och handla skannrar. När du återvänder till ditt hem garage, kan du komma igång.
2

Rådgör skannerns manual för behövs exakta förfarandet. Vissa funktioner kräver endast bilens elsystem slås på, och andra behöver motorn igång. Också, markera de sidor som lista problem eller felkoder. Du kommer att behöva rådfråga dessa listor senare.
3

Hitta datalänk anslutning för din bil. I de flesta fordon, kommer den vara placerad på förarsidan, under instrumentbrädan, och någonstans mellan gaspedalen och huven frikopplingsmekanismer. Om du har problem med att hitta denna diagnostiska porten, det finns webbplatser som kan berätta den exakta platsen.
4

Hook din OBD-II, ABS, eller TPMS scanner i datalänk-anslutningen. Nästa par steg kan variera något på typ, modell, och en del-numret av skanner du använder.
5

Starta motorn eller slå på elsystemet på, beroende på vad din skanner och uppgift Parlamentet efterlyser. Följ den genom att vrida på scannern. Vissa skannrar kommer att vända sig om när en anslutning avkänns, andra inte. Dessutom kommer vissa skannrar drar omedelbart felkoderna, och andra måste du skriva ett "read" kommandot i.
6

Läs meddelandena på skannerns skärm. Dessa kommer att vara felkoder för vad som drabbar ditt fordon. I fallet med OBD-II-skannrar, är koderna uppdelade i generiska och varumärke-specifika koder. Handboken kommer inte att ha märkesspecifika koder, och du kommer förmodligen inte att hitta dem i bilens instruktionsbok. Även, kan dessa koder lätt hittas på nätet. Dessutom kommer kodbeskrivningar finns i din manual vara kortfattad och kortfattad. Ytterligare information om delar och reparation finns på plats som automd.com eller autozone.com. På så sätt kan du göra ett välgrundat beslut om att försöka en DIY lösning eller att konsultera en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66109.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.