2006 Dodge Diesel startar inte

Felsökning ditt 2006 Dodge Ram diesel som inte startar kan verka som en skrämmande uppgift om du aldrig har jobbat med en dieselmotor innan. Några av anledningarna till att en dieselmotor inte startar kan innefatta förorenade eller inget bränsle, felaktiga glödstift eller låg batterispänning. Defekta insprutningspumpar och felaktig komprimering kan också orsaka att motorn inte att starta. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejselsats
Ammeter
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att det finns diesel i tanken. Öppna tanken och titta in om möjligt. Använd din kroppsvikt för att skaka bilen och lyssna efter skvalpar. Ibland kommer det bränsle nivåmätare misslyckas och ge en felaktig avläsning.
2

bort glödstiften och kontrollera dem med en amperemeter. Testa den aktuella ingången vid de viktigaste elektriska anslutningen. Den totala strömförbrukning bör motsvara den ström som behövs för att driva glödstiften. Till exempel, om det finns fyra glödstift som kräver 5 ampere vardera, då den huvudsakliga ingången bör motsvara 2 ampere. Om den är lägre, kan det vara fel på glödstift.
3

Dra runt motorn och kontrollera att bränsle ånga kommer ut ur glödstiftet hålet. Ingen bransleånga indikerar ett igensatt eller defekt injektor pump.
4

Kontrollera att bränslet blir till bränslefiltret. Ta ut tilloppsslangen och starta motorn. Bränsle ska spillas ur linjen. Om inte, kan det finnas en blockering i linje eller en trasig bränslepump.
5

Använd en multimeter för att testa batteriet och generatorn. Om det inte finns tillräckligt med ström till glödstiften, kommer detta att förhindra att motorn startar, eller kommer det att starta och sedan snart avsluta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66509.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.